Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kun je kopen in Helmond met een modaal inkomen

Door Marleen van Amstel-Smits 11 augustus 2020

Het is nog steeds kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt. Uit een nieuw onderzoek van De Hypotheker blijkt dat een geschikte woning vinden het afgelopen jaar nog moeilijker is geworden voor huizenkopers met een modaal inkomen. Tijd om dit te testen: dit kun je als single of als stel met een modaal inkomen nu kopen in Helmond. 

Als single is de kans klein dat je een woning kan vinden binnen je budget. Zeker wanneer je niet beschikt over eigen spaargeld is het lastig. Voor tweeverdieners is het een stuk makkelijker om een huis te kopen.

Eenverdiener

De Hypotheker heeft gekeken wat de kansen zijn op de huizenmarkt voor singles en alleenstaande met een modaal inkomen (het gemiddelde inkomen dat het meest voorkomt). In onze provincie maak je als eenverdiener nog maar twee procent kans op een woning. Een huis kopen als alleenstaande is dus bijna niet te doen.

Laten we het toch proberen. In 2020 is het modale inkomen vastgesteld op €36.500,- per jaar. Als alleenstaande kun je – met dit inkomen – op dit moment een hypotheek krijgen van ongeveer €169.000,-.

Wat staat er in Helmond te koop voor dit bedrag?

Ai… dit is pijnlijk. Wanneer je een budget hebt van €169.000,- kun je op dit moment helemaal niets kopen in Helmond. Geen enkel huis dat te koop staat op Funda valt binnen dat bedrag. Heb je zelf wat extra gespaard? Momenteel hebben de goedkoopste woningen in onze stad een vraagprijs van €175.000,-.

Tweeverdieners

Maak je meer kans als je met zijn tweeën bent? Het slagingspercentage voor stellen ligt inderdaad iets hoger. De kans dat je een woning vindt in onze provincie is 28 procent. De Hypotheker gaat in het onderzoek voor tweeverdieners uit van een modale inkomen van €61.000,-. Met dit bedrag kun je een hypotheek krijgen van zo’n €297.000,-.

Wat staat er voor dit bedrag te koop in Helmond?

De keuze is opeens reuze! Een budget van €297.000,- geeft je opeens de mogelijkheid om te kiezen uit ruim vijftig woningen in Helmond. Een vrijstaand huis is helaas geen optie, maar er staan wel genoeg tussenwoningen, hoekwoningen, appartementen en tweekappers te koop. Zelfs een aantal nieuwbouwwoningen vind je voor die prijs.

Bron: De Hypotheker

Lees ook:

Tiendstraat Helmond

Klein maar fijn: 9 x de kleinste huisjes die nú te koop staan in Helmond

Een droomhuis hoeft natuurlijk helemaal niet groot te zijn. Misschien word je júist wel heel gelukki...
Langgevelboerderij

9 x de oudste Rijksmonumenten in Helmond

Wist je dat er 74 Helmondse Rijksmonumenten zijn? Dat zijn niet alleen gebouwen, maar ook objecten a...
Steenweg Helmond

Even binnenkijken bij de duurste huurwoning die nu beschikbaar is in Helmond

Ben je op zoek naar een huurwoning en speelt geld geen rol? Welkom in het duurste huurhuis dat momen...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.