Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Paulien: ‘Hier schrijf ik de artikelen voor indebuurt’

Door Redactie indebuurt 8 september 2019

Elke week bezoeken we Helmonders met leuke huizen en/of inrichtingen. Deze keer zijn we bij indebuurt-redacteur Paulien Noordzij, inclusief haar werkplek en huisdier. Let’s go!

Samen met haar vriend Tjeerd, zoon Jesse (7) en hond Charlie woont ze in de Rijpelberg. “Een mooie groene wijk met de bossen, natuur en Berkendonk om de hoek. Heerlijke omgeving om elke dag een flinke wandeling te maken met Charlie”, introduceert Paulien haar stekkie.

Dicht bij de koffie

Paulien werkt vanuit huis. Haar bureau staat gewoon beneden. “Tussen de woonkamer en de keuken in, lekker dichtbij de koffie. Dat is belangrijk, want zonder koffie geen artikelen. De plankjes erboven probeer ik wat te stylen en toch is dat woonmagazine-effect moeilijker dan het lijkt.” In de servieskast zie je een tig-delig Blond-servies. “Best leuk, maar ik ben het nu wel een beetje beu. Kopen, iemand?”

De tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken bij Paulien
Foto: indebuurt

Gejat idee van het binnenkijken

Paulien doet interieurinspiratie op tijdens het maken van de ‘binnenkijken bij’-artikelen voor indebuurt. “Laatst hebben we die muur blauw geschilderd. Het was nog wat kaal, dus jatte ik een idee dat ik tegenkwam bij het ‘binnenkijken bij’. Ik schilderde die ronde Ikea-plankjes mee met de muur. Wat plantjes en dingetjes erop, klaar!”

De tekst loopt door onder de foto

binnenkijken bij Paulien
Foto: indebuurt

Vitrinekastjes

“Misschien een tic, ik vind vitrinekastjes leuk. Hangend aan de muur of gewoon om neer te zetten. Ik stop er dingen in die iets betekenen of die ik gewoon mooi vind. De nieuwste aanwinst is het oude fototoestel. Het is nog van mijn opa geweest!” Ze koopt wel vaker oude dingen op de rommelmarkt. “Laatst nog een koperen pauw en twee Chinese beeldjes. Tjeerd kijkt altijd wel een beetje gek als ik met dat soort dingen thuiskom…”

De tekst loopt door onder de foto

Charlie

Hij ligt er mooi bij zo, net een accessoire. “Charlie is nu iets meer dan een halfjaar bij ons. Hij en zijn fluffy vacht houden ons flink bezig met de interieurverzorging, zeg maar. Hij zorgt ook dat ik niet teveel uren achter elkaar achter het beeldscherm zit en ik ontstress in de natuur. Hij is de beste vriend ever!”

De tekst loopt door onder de foto

Er mag wat speelgoed liggen

De speelhoek is het domein van Jesse. Hij heeft een kast vol speelgoed en de secretaire is gevuld met knutselspul. “Als hij iets (op)gebouwd heeft mag dat best even blijven staan zoals dat Playmobil-politiebureau. Die secretaire is van de kringloop. Geheel tegen mijn gewoonte in, besloot ik die te pimpen met krijtverf. Hij is knalgeel aan de binnenkant. Ik zou het je graag laten zien, maar helaas heeft Jesse de sleutel verstopt!”

De tekst loopt door onder de foto

Binnenkijken bij Paulien
Foto: indebuurt

Lees ook:

Kubuswoning Funda 001

Deze kubuswoning staat te koop en dat betekent: binnenkijken!

Wij zijn professioneel Fundasnuffelaars en soms komen we zo'n bijzondere huizen tegen dat we die gra...
Binnenkijken Cor en Irene 019 (1)

Binnenkijken bij Amsterdammers in Helmond: ‘We gaan drie keer per week naar de kringloop’

Ze woonden in Amsterdam, op drie hoog in een flatje. Nu wonen Cor en Irene al 16 jaar aan de Van Mee...
binnenkijken-katja-strange-avenue-022

Binnenkijken bij Katja: ‘Ik hou gewoon van lugubere dingen’

We zijn op visite bij Katja Strang in Brandevoort. Ze woont met haar man en twee dochters aan de ran...

adv.