7 x wonen in een monumentaal pand

Door Marleen Smits 28 april 2018

Hoe bijzonder is het als je in een monument woont?! In Helmond kan dat prima, het barst hier van de monumentale panden. De één nog mooier dan de ander. Huizen met een verhaal. We zetten zeven woningen op een rij die nu te koop staan.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Mierloseweg 9B

mierloseweg-9b-helmond
Foto: Funda

Op de derde woonlaag van de Carolus Residentie staat deze woning te koop. In 1925 werd het pand gebouwd speciaal voor het Carolus Borromeus college. Dat was de eerste Rooms-Katholieke hogereburgerschool van Noord-Brabant. Met recht dus een bijzondere plek.

Houtse Parallelweg 105

houtse-parallelweg-105-helmond
Foto: Funda

Vanwege de bijzondere architectuur en manier van bouwen is dit huis een gemeentelijk monument. Het werd bedacht door een Duits ontwerpbureau en gebouwd in 1938, samen met de andere panden in de rij.

Kromme Steenweg 15

kromme-steenweg-15-helmond
Foto: Funda

Een herenhuis dat werd gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het telt maar liefst vijf slaapkamers, verdeeld over drie verdiepingen. Nog een pluspunt: er is een flinke ruimte onder het pand, die je makkelijk kunt gebruiken als bijvoorbeeld wijnkelder.

Kanaaldijk N.W. 123

kanaaldijk-n-w-123-helmond
Foto: Funda

Dit huis is een onderdeel van de voormalige fabrikantenvilla Karelstein uit 1840. Het wordt door de gemeente gezien als een toonbeeld van de sociaaleconomische ontwikkelingen van de stad. Het pand is in 2002 compleet herbouwd.

Wesselmanlaan 53

wesselmanlaan-53-helmond
Foto: funda

Een voorbeeld voor de geografische ontwikkelingen van Helmond. Met een flinke woonoppervlakte van 244 vierkante meter en met maar liefst 11 kamers, is deze woning ook meer dan geschikt voor grote gezinnen. En niet onbelangrijk: er is een zwembad in de tuin!

Eikendreef 47-51

eikendreef-47-51-helmond
Foto: Funda

Een enorme villa met een koetshuis op een perceel van ruim 1600 vierkante meter. Wauw! Vanwege de bijzondere architectuur staat het op de lijst van monumenten, en dat snappen wij wel.

Kromme Steenweg 5

kromme-steenweg-5-helmond
Foto: Funda

Opnieuw een Herenhuis. Één van de weinige gebouwen in Helmond met een trapgevel. Het pand is in 1915 gebouwd en had lange tijd een kantoorfunctie. Nu is het weer bedoeld als woning.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.