Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Steentje bijdragen: hier in Helmond shop je bewust tijdens Fairtrade Week

Door Marleen van Amstel-Smits 21 oktober 2020

Vind je het belangrijk om duurzame producten te kopen? Dan word je hier vast blij van: van 24 oktober tot en met 1 november is de Nationale Fairtrade Week. Een aantal Helmondse zaken doet mee aan een Eerlijk Winkelen route, waardoor je meteen weet waar je eerlijke producten kunt shoppen.

Vorig jaar stonden bijna veertig organisaties met een kraampje op de speciale markt in onze stad. Vanwege de maatregelen is dat nu niet mogelijk, dus besloot de organisatie van de Fairtrade Week in Helmond om het over een andere boeg te gooien. In 2020 is er een digitale versie van de FairTrade markt én er is een Eerlijk Winkelen route.

Eerlijk Winkelen route

Negen lokale ondernemers doen mee aan de Eerlijk Winkelen route. Het gaat om winkels die duurzame, handgemaakte, gerecyclede of biologische fairtradeproducten verkopen. De route vind je online, bij de deelnemende ondernemers of bij de VVV. Dit zijn de winkels die meedoen: Terre Des Hommes, Tiendas Diferentes, 3 Vosjes, De Ganzenveer, Terralife, Kaldi, JUUDs Foederer, Creahuys33 en Ekoplaza. De ondernemers stellen het op prijs als je een mondkapje draagt in hun winkels.

Digitale Fairtrade markt

Een markt met kraampjes is dit jaar dus geen optie. Als alternatief plaatst de organisatie iedere dag van de Fairtrade Week filmpjes op deze Facebookpagina en dit YouTubekanaal. “Daarin laten diverse organisaties, bedrijven en stichtingen zien hoe zij bijdragen aan een betere wereld. Inmiddels hebben rond de dertig organisaties zich gemeld en video’s aangeleverd.”

Lees ook:

Elzas Passage winkelcentrum Helmond

Drie (!) nieuwe winkels openen in de Elzas Passage

Helmond is binnenkort een paar winkels rijker. In winkelcentrum de Elzas Passage openen Arian en Mar...
HelloFresh afbeelding 1

Drie dagen geen boodschappen doen: wij geven een HelloFresh pakket naar keuze weg

Tot en met dinsdag 27 oktober maak je bij indebuurt Helmond kans om één van de vijf HelloFresh-tegoe...
Slagerij Hagelaar - IAM 360 bedrijfsfotografie

Dit zijn volgens jullie de beste slagers in Helmond

Zin in een goed stuk vlees? Of wil je alvast, ruim van tevoren, oriënteren op slagers voor het kerst...

adv.