[VIDEO] Nu kan het nog: genieten van het mooie geveltje aan de Ameidestraat

Door Marleen Smits 9 februari 2019

De bouwhekken zijn geplaatst en het lijkt er nu toch echt van te komen: de sloop van het karakteristieke geveltje aan de Ameidestraat. Veel Helmonders treuren hierom en Mario Kuijpers van de Heemkundekring Helmont maakte er zelfs een video van.

Mario mailde ons en schreef: “Deze sierlijke gevel met een zeldzame authentieke wapensteen uit 1574 staat op de nominatie om gesloopt te worden. Dit ondanks dat vele inwoners van Helmond hierop tegen zijn en graag zien dat de gevel behouden blijft; of opgenomen in de nieuwbouw of anders als herbouwde gevel elders op een mooie plek in de stad. ”

Protest

Volgens Mario hebben meerdere organisaties protest aangetekend bij de gemeente, waaronder de Heemkundekring Helmont. Wij deden even navraag bij de gemeente en een woordvoerder laat weten: “Op 13 november 2018 is de sloopmelding aanvaard en sindsdien heeft de vergunninghouder het recht om het pand te slopen.”

Video

Omdat het nu nog kan, maakte Mario een video: “Veel betrokken inwoners zijn er trots op dat er in Helmond nog zoiets fraais te bewonderen is. Deze korte film laat zien dat de gevel de moeite waard is om te bewaren.” We zien beelden van nu, maar er komen ook oude foto’s voorbij. Check de video bovenaan dit artikel.

Lees ook:

station-helmond-002

Zo jammer: deze Helmondse gebouwen hadden nooit gesloopt mogen worden!

Als je kijkt naar oude plaatjes van Helmond dan herken je de stad bijna niet meer. Sloopmachines heb...
de-kluis-helmond

Zo jammer: deze Helmondse gebouwen hadden nooit gesloopt mogen worden [Deel 2]

De stad verandert steeds weer. Een tijdje geleden lieten we je al gebouwen zien die niet meer bestaa...

adv.