Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De fijnste hardlooproutes in Helmond

Door Marleen Smits 11 september 2019

Ben je fervent hardloper en zoek je een nieuwe, interessante route? Of ben je juist een groentje op dit gebied en wil je graag aan je conditie werken? Ga lekker hardlopen in ons eigen Helmond, want we hebben genoeg leuke routes.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Dubbel rondje Brandevoort

brandevoort-de-veste-centrum-17
Foto: indebuurt

Eerst een stuk lopen langs de rand van de Veste en daarna nog een keer met een grote boog eromheen. Er zijn genoeg delen waarin je in de schaduw loopt, dat is natuurlijk ook fijn met warm weer. Deze route is ongeveer 6,5 kilometer lang.

Fietsen? Nee, rennen!

bakels-bos
Foto: indebuurt

Eigenlijk is deze route een mountainbikerit, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon hardlopen. Een heel groot stuk van deze route loopt door het Bakels bos. Dat is een extra uitdaging met het losse stuifzand dat er ligt. Deze tocht is zo’n 11,5 kilometer.

Bescheiden

straakven-kanaal
Foto: indebuurt

Rustig aan beginnen is geen slecht idee. De kans op blessures is namelijk heel groot als je meteen tien kilometer wil rennen. Begin daarom bijvoorbeeld met deze ronde in Helmond-Oost. Deze is nog niet eens drie kilometer en dus prima geschikt voor een starter.

Rijpelberg en Berkendonk

berkendonk-5
Foto: indebuurt

Nog zo’n route voor iemand die niet veel tijd heeft, of het rustig aan wil doen. Wederom ongeveer drie kilometer, dwars door de Rijpelberg en langs de Deurneseweg en Berkendonk af. Je kunt deze rit trouwens ook goed afleggen op skeelers.

Nog meer Berkendonk

buitengebied-berkendonk
Foto: indebuurt

Krijg je maar geen genoeg van de waterplas en wil je er langer hardlopen? Probeer dan eens deze tocht, van ruim tien kilometer. Je loopt dan in het mooie Helmondse buitengebied en wie kan daar nu nee tegen zeggen?

Langs het kanaal

kanaal-helmond
Foto: indebuurt

Niet om de haverklap op je telefoon kijken om te zien of je nog goed zit. Nee, dit is simpel. Zet je muziek op en ren langs het kanaal. Van de Albert Heijn XL tot Aarle-Rixtel en weer terug, dan heb je ongeveer 7,5 kilometer gehad met deze route.

Stadspark de Warande

stadspark-warande
Foto: indebuurt

Je rent lekker door het park, langs de kinderboerderij en pakt zelfs nog een stukje Stiphout mee. Ook voor deze route geldt dat het prima is voor beginners, omdat de afstand maar vijf kilometer is.

Om het centrum heen

kanaal-haven-3
Foto: indebuurt

Met deze route ren je precies om de binnenstad heen, maar je spot alsnog het kasteel en je komt langs de haven. Je bent vijf kilometer onderweg. Als je toch nog iets minder ver wil, kun je makkelijk afsnijden via de Zuidende.

Voor de bikkels

vijver-brouwhuis
Foto: indebuurt

Bijna een hele marathon. Respect als je dit voor elkaar krijgt. 36,5 kilometer lang is ‘ie, deze route die door Brouwhuis gaat. Je verlaat Helmond even voor een uitstapje naar Beek en Donk, en komt daarna weer via het kanaal terug.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.