Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bas en Max rennen samen: ‘We hebben elkaar echt gevonden hierin’

Aangeboden door NN Running Day 15 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Helmond? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Bas Aretz (43) en zijn zoon Max (12) deden mee in Eindhoven: “We kregen zelfs virtuele high-fives”, zegt Bas.

“Zodra de we de voordeur van ons huis in onze wijk Meerhoven uit renden waren we vertrokken”, zegt Bas. “We liepen de Marathon Eindhoven – AON City Run van vijf kilometer vanaf ons Huisadres aan de Grasperk, door Landforum, richting het Meerhovenpark en van daaruit weer naar huis.” “Het was perfect weer om te rennen”, vult Max aan. “De zon scheen en terwijl ze code oranje hadden voorspeld is er geen druppel regen gevallen. Het was zelfs warm.”

Kilootjes

Bas en Max zijn in juli, vlak voor de zomervakantie, begonnen met trainen. “Ik heb vroeger regelmatig gerend en liep één keer de halve marathon tijdens Marathon Eindhoven”, zegt Bas. “Dat was alweer een tijdje geleden en naast die extra pondjes, waren daar ook coronakilo’s bijgekomen. De sportscholen waren dicht, dus het werd tijd dat ik weer eens wat ging doen.” Ook Max wilde gaan bewegen. “Ik had in december 2019 mijn arm op twee plaatsen gebroken gebroken tijdens het trampolinespringen. Ik moest zelfs worden geopereerd, dus ik kon lang niks doen.”

Tekst loopt door onder de foto

NN Running Day
Foto: Bas Aretz

Stoer

“Ik vond het stoer om iets samen met Max te doen”, zegt Bas. “Iets van ons samen. Eerst gingen we zwemmen, maar dat vonden we niet genoeg. We voegden daar rennen aan toe. En ik moet zeggen: we hebben elkaar echt gevonden hierin.” Max vertelt: “We lopen ongeveer twee keer per week een half uur en we doen het vooral voor de gezelligheid. Oké, ons pap haalt mij weleens in met zijn lange benen, maar we doen geen wedstrijdjes ofzo. In de zomervakantie hebben we vijf weken niet getraind, maar in september zijn we weer begonnen omdat we mee wilden doen aan NN Running Day.”

Bijzondere ervaring

Bas: “Omdat ik zelf al een keer had meegedaan aan de Eindhovense marathon, wilde ik Max ook het gevoel laten ervaren van hoe het is als je over De Markt rent en de kick die je krijgt als het publiek je aanmoedigt op Stratumseind. Het leuke van de NN Running Day was dat je dat gevoel ook echt kon ervaren. We hadden oortjes in en iemand vertelde steeds hoe lang we nog moesten, dat we goed bezig waren en op het laatst werd je extra aangemoedigd, hoorde je het publiek, kregen we virtuele high fives én er werd zelfs een wave gedaan in de menigte.” Het leukste vond Max dat zijn grootouders uit Limburg bij de finish stonden met bloemen voor hem en zijn vader. “Ik kreeg een echte beker”, zegt hij trots.

Tekst loopt door onder de foto

NN Running Day
Foto: Bas Aretz

Geweldige ervaring

“We hebben de AON City Run in 38 minuten gelopen en zijn 63e geworden van de 303 deelnemers”, zegt Bas. “Ik heb geen idee of dat echt klopt, maar daar ging het ons ook helemaal niet om. De ervaring op zich was al geweldig.” Bas en Max gaan dan ook zeker door met rennen. Max: “Eerst kon ik mijn broertje die fanatiek voetbalt soms niet bijhouden als we renden, maar inmiddels is mijn conditie veel beter geworden.” Bas voegt hieraan toe: “En ík ben inmiddels een paar kilootjes lichter. Toch leuk.”

Grenzen verleggen

“Het is leuk om samen grenzen te verleggen, resultaten te boeken, en sportief bezig zijn”, zegt Bas. “Op naar de tien kilometer in 2021 tijdens de echte Eindhovense Marathon”, vult Max aan. “En ooit wil ik ook de halve marathon lopen. Maar dat duurt nog wel even.”

Jij kunt meedoen!

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

• NN Marathon Rotterdam
• Marathon Eindhoven powered by ASML
• Singelloop Utrecht
• Almere City Run
• Maastrichts Mooiste
• Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

Lees ook:

Guilherme rent binnenkort de Eindhovense Marathon en jij kunt meedoen in Helmond

Van NN Marathon Rotterdam tot Marathon Eindhoven, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat di...

adv.