Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je wil weten over de sinterklaasintocht in Helmond

Door Marleen Smits 11 november 2019

Spannend hoor! De goedheiligman zet binnenkort weer zijn voeten op de Helmondse grond. Ga je er naartoe? Dan is het wel zo handig dat je alle ins en outs weet. Hier lees je alles over de sinterklaasintocht in Helmond op zondag 17 november.

Programma

Om 13.00 uur komen Sinterklaas en de pieten aan in onze stad. Wil je het allerbeste zicht? Zoek dan ruim op tijd een plekje in de buurt van zorgcentrum Keyserinnedael. “Naast de vele kinderen, ouders, opa’s en oma’s staan Bart & Theo aan de waterkant om de stoomboot in te halen. En natuurlijk is onze burgemeester, Elly Blanksma, aanwezig om de sleutel en de wifi-code van het kasteel te overhandigen aan Sinterklaas”, zo schrijft de Sinterklaaskrant.

Even later vertrekt de Sint naar de Markt, waar hij rond 14.00 uur aankomt. Daar mogen kinderen hem persoonlijk een handje schudden. Iedereen wordt vermaakt door jongleer-, circus- en jumppieten.

Tekst loopt door onder de foto

Sinterklaasintocht 2018 Helmond
Foto: indebuurt

Route

Na de verwelkoming bij Keyserinnedael, vertrekt de sint naar de Markt. Wil je langs de kant staan en naar hem zwaaien? Dan is het handig om de route te weten. Sinterklaas rijdt een rondje door de stad op Amerigo, vergezeld door ‘speciale gasten’ in een treintje. De route ziet er dit jaar iets anders uit dan afgelopen jaren. Het grote verschil is dat Sinterklaas met zijn gevolg ook Het Kasteel van Sinterklaas, zijn thuisbasis voor die periode, passeert.

De route is als volgt: na aankomst vlakbij zorgcentrum Keyserinnedael gaat de Sint naar de Havenweg. Vervolgens rijdt hij over de brug en dan via Kanaaldijk N.W. naar de Steenweg. De Goedheiligman rijdt verder via de Kromme Steenweg, het Frans Joseph van Thielpark, het Kasteelplein, de Smalle Haven en de Veestraat. De rit eindigt op de Markt.

Tekst loopt door onder de foto

Sinterklaasintocht 2018 Helmond 001
Foto: indebuurt

Afgesloten wegen

Tussen 11.00 en 14.00 uur is een aantal wegen afgesloten vanwege de intocht. Een overzichtje:

 • Kanaaldijk N.W.
 • Havenweg
 • Kanaaldijk N.O.
 • Markt
 • Veestraat
 • Smalle Haven
 • Kasteelplein
 • Kasteelbrug
 • Frans Joseph van Thielpark
 • Kromme Steenweg
 • Steenweg
 • Havenbrug
 • Kasteellaan

Tekst loopt door onder de foto

Sinterklaasintocht 2018 Helmond
Foto: Yasmine Youssef

Vervoer

Kom je naar de intocht? Leuk! Maar wat is nu de beste manier om in de stad te komen?

Met de auto: het is slim om ruim op tijd naar de stad te komen als je met de auto gaat. De kans dat je anders geen parkeerplek kan vinden, is behoorlijk groot. Check hier alles over parkeren in Helmond.

Met het openbaar vervoer: vanaf Station Helmond is het ongeveer een kwartier wandelen naar de locatie waar Sinterklaas aankomt. Een prima optie, zeker als je geen zin hebt om een parkeerplek te zoeken.

Op de fiets: in het stadscentrum mag je niet fietsen. Tip: zet je fiets in de stalling onder de Kasteel-Traverse. Vanaf daar loop je in een paar minuutjes naar de aankomstlocatie.

Heel veel plezier!

Lees ook:

Jacques van Asten (1)

‘Supervrijwilliger’ Jacques is druk bezig met Het Kasteel van Sinterklaas en Dickensnight

We kunnen ons langzaam alweer verheugen op de decembermaand. Jacques van Asten (71) leeft het hele j...
John Moore World Press Photo

Bijzonder: World Press Photo komt over een tijdje naar Helmond

Hoe gaaf is dit?! De fototentoonstelling World Press Photo is volgend jaar te zien in Helmond. De ex...
haven-helmond-kasteel-kanaal

Op deze plekken in de stad mag je vissen

Je hengeltje uitgooien en een middagje vissen kan heerlijk ontspannen zijn. Maar mag dat wel zomaar ...

adv.