Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yucel Altunel van Simak Makelaars: ‘De startersmarkt verdient veel meer liefde en aandacht’

Aangeboden door Simak de Startersmakelaar in Helmond 2 mei 2020

Ben jij toe aan het kopen van jouw allereerste huis, of is jouw huis eraan toe om verkocht te worden aan een starter zoals jij ooit was? Dan is het prettig wanneer je goede en duidelijke begeleiding krijgt van een makelaar die geen gladde praatjes verkoopt, maar een die vertelt wat er wél toe doet. Makelaar Yucel Altunel van Simak Makelaars is er zo een.

“Veel makelaars nemen álles uit handen en dan is het maar hopen dat ze doen wat jij voor ogen had”, legt Yucel uit.” Wij zorgen ervoor dat mensen zelf alles begrijpen. Dat ze weten hoe de markt in elkaar steekt én waar ze aan toe zijn. We zijn dus heel transparant.”

Specialist binnen het segment

Simak is dé startersmakelaar van Helmond en omstreken. Dit makelaarskantoor houdt zich bezig met de verkoopbemiddeling en aankoopbemiddeling van woningen tot € 300.000,-. Yucel: ‘’Wij hebben ons gespecialiseerd in dit segment en dus wij weten als geen ander hoe mensen zoeken naar deze woningen en aan welke informatie kopers en verkopers behoefte hebben. We richten ons vooral op wijken als Rijpelberg, Brouwhuis, De Eeuwsels, Pronto en Mierlo-Hout, omdat daar veel woningen in die prijsklasse te vinden zijn.’’

Tekst loopt door onder de foto

Simak Makelaars
Foto: Simak Makelaars

Dezelfde aandacht

‘’De starterswoningen krijgen vaak minder aandacht van de makelaar”, gaat Yucel verder. “Huizen in deze categorie zijn voor veel makelaars niet interessant genoeg, omdat ze nu eenmaal meer verdienen op woningen van vier, vijf ton. Wij vinden dat onzin en hebben juist daar onze corebusiness van gemaakt. Kopers als verkopers van een zogenoemde starterswoning verdienen dezelfde aandacht als bij een vrijstaande villa.”

Belangrijke gebeurtenis

“De startersmarkt verdient veel meer liefde en aandacht vinden wij bij Simak”, gaat Yucel verder. “Een eerste huis kopen is een belangrijke gebeurtenis in iemands leven en je eerste huis vérkopen is ook niet zomaar iets dat je tussen de jus en de aardappelen doet. Daar zit emotie bij. Mensen weten vaak niet waar ze op moeten letten. Het is namelijk best ingewikkeld allemaal. De markt is continu in beweging en er komt een heleboel bij kijken op juridisch en financieel gebied. Massabezichtigingen en formele taal helpen niet als je door de bomen het bos wilt blijven zien.”

Tekst loopt door onder de foto

Simak Makelaars
Foto: Simak Makelaars

Meebewegen

“De manier waarop we huizen zoeken en kopen verandert mee met de markt”, legt Yucel uit. “De tijd van kaartenbakken zijn al lang voorbij en we zijn steeds meer online. Wij bewegen daarom mee en passen de diensten aan op de digitalisering van de woningmarkt, zonder het menselijke en persoonlijke uit het oog te verliezen. Het is fijn als mensen zich gesteund voelen in het proces en begeleid worden van begin af aan.”

Aankoopbemiddeling voor starters en doorstromers

“Ik ben een steun en toeverlaat als aankoopmakelaar”, zegt Yucel. “Ik ga mee naar bezichtigingen en check van tevoren of alles klopt: wat is het bestemmingsplan, wat zijn de bouwplannen in de buurt en wordt er glasvezel aangelegd bijvoorbeeld? Met mijn handelsgeest neem ik het onderhandelen uit handen en hou in de gaten ik of het proces correct en goed verloopt. Bij druk bezochte woningen kan ik het verschil maken en kan ik vaak wat extra privétijd krijgen voor een bezichtiging, dan het gebruikelijke kwartiertje.”

Tekst loopt door onder de foto

Simak Makelaars
Foto: Simak Makelaars

Hulp bij financiering

“Wij helpen mensen ook bij het financieren van hun woning”, gaat Yucel verder. “Onze hypotheekadviseur, Henk Hermans, neemt ruim de tijd om je alles uit te leggen wat een hypotheek en bijbehorende verzekeringen inhouden en kosten. Dat doet hij zo vaak als dat nodig is, totdat het proces is afgerond. Iedere situatie is weer anders. Henk denkt ver vooruit en geeft advies waarbij hij aan de toekomst denkt. Iedereen verdient namelijk een advies dat bij hun situatie en wensen past, vinden wij.”

Van Adviesgesprek tot Zekerheid

“Wij begeleiden mensen gedurende het hele proces”, legt hij uit. “Vanaf het eerste adviesgesprek tot het eindgesprek bij de notaris. We worden vaak bedankt achteraf door mensen die we hebben geholpen. Kopers en verkopers bevelen ons weer aan bij andere mensen. Dáár word ik dus blij van, want dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan.”

Tekst loopt door onder de foto

Simak Makelaars
Foto: Simak Makelaars

Goed bereikbaar

“We stellen alles in het werk om het optimale eruit te halen. Of het nu om een aankoop, om de verkoop óf om de financiering van een woning gaat. Wij kennen geen van negen-tot-vijf-mentaliteit. Ik ben bijvoorbeeld bereikbaar van tien tot tien. Een belletje of een bericht via Whatsapp voor vragen of informatie in de avonduren kan altijd. Ik heb een geweldige baan, dus daar máák ik gewoon tijd voor.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Simak de Startersmakelaar in Helmond. Meer over Simak de Startersmakelaar in Helmond ontdekken?

Simak de Startersmakelaar in Helmond makelaars

Geopend10:00 - 22:00

Pastoor van Leeuwenstraat 10 F, Helmond

Bekijk meer:makelaars

adv.