Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vragen of geldzorgen door de coronacrisis? Bel de tijdelijke Hulplijn Geldzorgen

Aangeboden door Gemeente Helmond 14 mei 2020

De crisis rondom het coronavirus zal waarschijnlijk veel Helmonders raken in hun portemonnee. De gemeente Helmond kan zich goed voorstellen dat veel inwoners met vragen of zorgen over geld zitten. Om alle inwoners van de stad goed te kunnen ondersteunen én de weg te wijzen, is de tijdelijke ‘Hulplijn Geldzorgen’ in het leven geroepen in samenwerking met stichting LEVgroep.

Kan mijn gemeentelijke belasting kwijtgescholden worden? Ik heb een uitkering aangevraagd, maar hoe kom ik tot die tijd rond zonder inkomsten? Waar kan ik goedkoop boodschappen doen, of eten krijgen? Ik kan mijn rekeningen niet meer betalen, wat moet ik doen? Welke regelingen zijn er allemaal? Het zijn slechts een paar van de vele vragen waar wij vandaag de dag wellicht mee worstelen. Fijn dat de gemeente te hulp schiet.

Tekst loopt door onder de foto

Gemeente Helmond
Foto: Gemeente Helmond

Advies en zoeken naar oplossingen

Inwoners van Helmond kunnen iedere werkdag tussen 08.30 en 17.00 uur bellen naar 14 0492 (kies optie 2). Daar zit een team van hulpverleners en professionals van de gemeente en stichting LEVgroep klaar om te helpen. Ze weten alles van financiën. Ze geven advies en zoeken met je mee naar oplossingen. Ze zijn op de hoogte van alle regels en voorzieningen, maar ook van alle initiatieven in de stad om inwoners te ondersteunen.

Tekst loopt door onder de foto

Gemeente Helmond
Foto: Gemeente Helmond

Durf hulp te vragen

Wethouder Erik de Vries (sociale zaken en armoedebestrijding) roept inwoners op om gebruik te maken van de hulplijn: “Iedereen heeft wel eens een moment waarop het minder gaat. Geldzorgen leiden tot veel stress. Durf vooral nu om hulp en advies te vragen. We zijn er voor al onze inwoners in deze moeilijke tijd. Belangrijk om te weten: hulp vragen verplicht tot helemaal niets!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Helmond. Meer over Gemeente Helmond ontdekken?

Gemeente Helmond gemeentediensten

Gesloten09:00 - 16:00

Frans Joseph van Thielpark 1, Helmond

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.