Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes: Het Speelhuis en De Cacaofabriek hebben een bijzonder najaarsprogramma in petto

Aangeboden door Het Speelhuis 26 augustus 2020

De culturele wereld staat voor een uitdaging met de wereldwijde coronacrisis. Podia, producenten, makers en wij, het publiek… iedereen merkt de gevolgen van de maatregelen. Tóch wil dat niet zeggen dat er op cultureel gebied in Helmond niks gebeurt. In tegendeel: zowel Theater Het Speelhuis als De Cacaofabriek heeft een bijzonder en kleurrijk programma samengesteld. Gelukkig maar. Dat wordt genieten dit najaar.

“Het maakt me trots dat we op allebei de locaties een gevarieerd en inspirerend programma kunnen presenteren”, zegt Speelhuis- en Cacaofabriek-directeur Jochem Otten. “Er zijn natuurlijk beperkingen, maar daar gaan we creatief mee om. We hebben in Het Speelhuis bijvoorbeeld een aantal dubbelspelingen. Dat zijn twee dezelfde voorstellingen op één avond. Ook zijn er producties waaraan minder mensen meewerken dan eigenlijk was bedacht en we bieden voorstellingen aan die je via streaming thuis kunt beleven.”

Tekst loopt door onder de foto

Theater het Speelhuis
Foto: Erik de Brouwer

Intieme concerten

Ook in De Cacaofabriek is het programma aangepast aan de nieuwe maatregelen. Zo kunnen er minder bezoekers tegelijk in de filmzalen, zijn de concerten intiemer én is in de expositieruimte een vaste looproute uitgestippeld.

Publiektrekkers in Het Speelhuis

Aan bekende namen geen gebrek dit nieuwe seizoen in het Speelhuis. Onder andere Youp van ’t Hek, Postmen, Igone de Jongh en Brandweerman Sam komen naar Helmond. Net als nieuwe, onderzoekende makers als: Nederlands Blazers Ensemble Leineroebana en Johannna ter Steege. Voor de kleinste theaterfanaten zijn er KinderTheaterfestivals in vakantietijd met bijvoorbeeld Belle en het Beest – de musical (4+) en Poppenkast op Zondag (2+).

Tekst loopt door onder de foto

Theater het Speelhuis
Foto: Dave van Hout

Films en expo in de cacaofabriek

In de Cacaofabriek draaien het komend seizoen een heleboel films én er is een expositie geopend die ‘Tussenhuids’ heet. Zes Nederlandse en Belgische exposanten delen in de expositie hun interesse in de technische gelaagdheid van het schilderij. Tenslotte: het poppodium. Daar kun je naar intieme concerten van artiesten als Nol Havens, Voltage, Rosemary & Garlic en Toontje Lager.

Fijn en vertrouwd

“We zijn erop ingericht om te kunnen meebewegen met de nieuwe regels en we focussen op wat er wel mogelijk is”, zegt Jochem. “We houden ons aan alle protocollen, maar het voelt tóch fijn en vertrouwd. Vóór de zomer bleek al dat ook de bezoekers van allebei de Helmondse culturele hotspots dit zo ervaren. Het is fantastisch dat mensen even het gevoel hadden dat alles normaal was. Ik kijk dan ook uit naar het nieuwe seizoen. Met juweeltjes op het programma en extra aandacht voor elkaar staat ons hoe dan ook een bijzonder najaar te wachten.”

Benieuwd naar het programma van Het Speelhuis? Dat zie je hier. Voor meer informatie over De Cacaofabriek kijk je hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Het Speelhuis. Meer over Het Speelhuis ontdekken?

Het Speelhuis theaters

Gesloten11:00 - 14:00

Speelhuisplein 2, Helmond

Bekijk meer:theaters

adv.