Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Patrick werkt bij Hoppenbrouwers in Deurne: ‘Iedereen voelt zich hier even verantwoordelijk’

Aangeboden door Hoppenbrouwers Techniek Deurne 5 juli 2020

Patrick van Vugt (48) werkt sinds februari 2020 met veel plezier bij Hoppenbrouwers Techniek in Deurne. De technisch dienstverlener werd in 2020 voor de tweede keer uitgeroepen tot Beste Werkgever. “Hoppenbrouwers zet haar werknemers op de eerste plaats en dat draagt bij aan de werksfeer, maar ook aan de mooie resultaten die we behalen.”

Patrick begint zijn carrière bij Hoppenbrouwers als vestigingsleider. “In mijn vorige functie als vestigings- en projectleider in de koeltechniek was Hoppenbrouwers Deurne (voorheen EVB) een leverancier van mij. Ik wist dus wat ze konden qua techniek. Wat mij vooral aantrok in dit bedrijf, was de menselijkheid. Hoppenbrouwers is een familiebedrijf en dat voel je aan alles: de werknemers komen altijd op de eerste plaats. Echt iedereen kan doorgroeien, ongeacht zijn of haar functie. Dat was een nieuwe gewaarwording voor mij. Dus toen ik de vacature zag was ik meteen enthousiast. Het klikte bovendien direct tussen mij en de directeur, dus ik wist dat dit de juiste plek was voor mij.”

Tekst loopt door onder de foto

Hoppenbrouwers Elektrotechniek
Foto: Hoppenbrouwers Techniek

Teams aansturen

Als vestigingsleider is Patrick dagelijks bezig met het aansturen van een groot team met verschillende specialismen. “Wij maken onder andere schakelpanelen, maar we zijn momenteel ook een team aan het opstarten dat industriële automatisering en de bekabeling doet bij industriële bedrijven”, legt hij uit. “We hebben daarmee net onze eerste grote opdracht binnengehaald. Het leuke is dat we verschillende mensen mogen aannemen. Die worden nu ingewerkt en gecoacht. Heerlijk om deel uit te maken van de opbouw van zo’n afdeling. Je werkt met z’n allen toekomstgericht naar een doel.”

Ambities en dromen worden waargemaakt

Heb je ambitie om door te groeien of juist om een heel andere functie te ontdekken? Bij Hoppenbrouwers worden deze dromen gestimuleerd en krijg je veel ruimte om jezelf ontwikkelen. Patrick: “In mijn functie is veel mogelijk. Ik kan als ik zou willen, gaan nadenken over een volgende functie. Dat is nooit mijn insteek geweest toen ik solliciteerde. Ik zag mezelf juist voor de lange termijn in deze functie om het hele groeitraject mee door te lopen en in goede banen te leiden. We hebben een werkplan opgesteld met daarin onze dromen en doelen. Heerlijk om daar deel van uit te mogen maken.”

Tekst loopt door onder de foto

Hoppenbrouwers Elektrotechniek
Vestiging Deurne Foto: Hoppenbrouwers Techniek

Vakmanschap & verantwoordelijkheid

Met inmiddels bijna 1300 medewerkers en 13 vestigingen blijft Hoppenbrouwers hard groeien. Ondanks die grootte is de organisatie nog steeds ‘zo plat als een dubbeltje’. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en hier staat vakmanschap voorop. Patrick: ‘“Wij werken hier in teams’, werd mij op het hart gedrukt tijdens mijn sollicitatiegesprek. Ik dacht: Dat is overal. Niks unieks dus. Wat ik niet wist is dat teams hier zelf verantwoordelijk zijn voor hun klanten, resultaten én overhead (of we die beoogde omzet gaan halen bijvoorbeeld) en dat is dus wél uniek. Dat autonome maakt mensen zelfredzaam. Iedereen voelt zich even verantwoordelijk tot op alle niveaus van de organisatie. Dat geeft een team kracht en haar individuen vleugels. Mooi hè.”

Interesse om bij Hoppenbrouwers te werken? Bekijk de vacatures via de oranje button hieronder:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hoppenbrouwers Techniek Deurne. Meer over Hoppenbrouwers Techniek Deurne ontdekken?

Hoppenbrouwers Techniek Deurne

Geopend08:00 - 16:30

Doctor Huub van Doorneweg 44, Deurne

adv.