Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig! Makelaar Paul van Wetten geeft tips voor het kopen van je (eerste) huis

Aangeboden door Van Wetten Makelaardij B.V. 14 juni 2019

Paul van Wetten van Van Wetten Makelaardij wil kopers in de eerste plaats goed informeren. “Ik kijk naar woningen vanuit een bouwkundige achtergrond, dus ik laat ze écht niet alleen de woonkamer zien.”

Paul runt de zaak samen met zijn vrouw Moniek Bocken en hij heeft passie voor zijn vak. “Zelfs in mijn vakantie kan ik het niet laten om mijn laptop mee te nemen. Voor mij is het heel belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk, ik zit hier niet alleen om geld te verdienen”, zegt Paul.

Persoonlijke aandacht

Wat het grootste verschil is met andere makelaars? Paul: “Wij zijn dienstverleners, dat kunnen niet alle makelaars zeggen. Bij ons krijgen mensen écht persoonlijke aandacht. Dat doen we vanuit kantoor, maar ook tijdens een bezichtiging. Het is erg belangrijk om een goed beeld van een woning te krijgen. Ik kan meer vertellen over een pand dan alleen het verkoperspraatje. Ik weet bijvoorbeeld niet alleen wat voor deur in een kamer zit, maar ook hoe de vloer er onder de oppervlakte uitziet en eventuele gebreken aan een huis.”

Tekst loopt door onder de foto

Makelaar van Wetten 007 (1)
Het kantoor van Makelaardij Van Wetten aan de Eikendreef. Foto: indebuurt

Bouwkundig

“Ik studeerde bouwkunde. Ik ben een techneut en denk mee in oplossingen en ruimtelijke ontwikkelingen. Zo kwam er laatst iemand naar me toe: of ik mee wilde gaan kijken naar een bedrijfspand. Hij stond op het punt om het te kopen. Bij aankomst zag ik het al meteen: er zaten asbesthoudende wanden in het gebouw.” Volgens Paul wist de verkoper van het pand dat misschien niet eens.

Lastige woningmarkt

Je hebt er ongetwijfeld iets van meegekregen: het is tegenwoordig behoorlijk lastig om je droomhuis te kopen. Vaak zijn er niet veel woningen beschikbaar binnen je budget en dan wordt er door andere kopers ook nog eens vaak overboden. “Ja, dat is een gevaar: dat mensen in een opwelling een huis kopen omdat er zo weinig aanbod is. Blijf vooral met twee voeten op de grond staan. Via internet is alles inzichtelijk geworden, dus houd dat gewoon in de gaten.”

Advies voor starters

Paul heeft ook nog een advies voor starters die een huis willen kopen: “Het klinkt hard, maar blijf nog even hokken en bij je ouders wonen. Pas wanneer er volop wordt gebouwd, zijn er voldoende woningen beschikbaar. De prijzen zijn op dit moment irreëel hoog dus loop je kans om in de schulden te komen. Dat is nergens voor nodig. Ik zou zeggen: wacht het gewoon rustig af.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van Wetten Makelaardij B.V.. Meer over Van Wetten Makelaardij B.V. ontdekken?

Van Wetten Makelaardij B.V. makelaars

Gesloten09:00 - 17:30

Eikendreef 17, Helmond

Bekijk meer:makelaars

adv.