Kim van voedingspraktijk FOOD&YOU: ‘Je hebt zelf de touwtjes in handen’

Aangeboden door FOOD & YOU

Food & You
Kim Foto: Inmotion

Je kúnt natuurlijk dieetboeken aanschaffen wanneer je gewicht wilt verliezen. “Als lezen zou helpen was iedereen dun”, aldus Kim Noten (35). Sinds januari 2020 runt ze FOOD&YOU in Helmond. “Wij helpen mensen met het opstellen van een gezond voedingspatroon dat makkelijk is vol te houden. Zo kun je bij ons desgewenst afvallen én aankomen.”

“Bij mensen die aan willen komen, moet je denken aan sporters in een bepaalde gewichtscategorie”, legt Kim uit. “Judoka’s, of boksers gaan vaak een week voor de wedstrijd minder eten, of zweten in een saunapak om lichter te zijn wanneer ze moeten presteren. Dan heb je dus eigenlijk honger én te weinig energie op het moment suprême. Wij laten mensen liever wat aankomen. Dan kunnen ze die energie verbruiken tijdens de wedstrijd. Wij houden er dus wat nieuwere ideeën op na.”

Tekst loopt door onder de foto

Food & You
Kim aan het werk Foto: Inmotion

Persoonlijke begeleiding

FOOD&YOU helpt iedereen die op een gezonde manier met voeding, gewicht of gezondheid aan de slag wil. Onder persoonlijke begeleiding kun je normaal blijven eten op een manier die bij je thuis-, werk- en gezondheidssituatie past. Geen poeders, pillen of  ingewikkelde diëten. Kim: “Ons uitgangspunt is gedragsverandering om zo de gezondheid te verbeteren.”

Fris advies

Kim runt Dansschool Inmotion en doet aan crossfit. Vorig jaar nam ze het stokje over als eigenaresse van Food & You, waar ze tot die tijd in loondienst was. Maar Kim werkt niet alleen. Ze doet het samen met Suzan, Eline en Roos. “Ik begeleid sporters, Susan is gespecialiseerd in zaken als hormoonhuishouding, burn-out klachten, en allergieën, Eline is afvalcoach en Roos, die zelf veganistisch is, weet alles van natuurlijke voeding, de juiste vlees- en eiwitvervangers en eventuele voedingssupplementen.”

Tekst loopt door onder de foto

Food & You
Foto: Inmotion

Intakegesprek

Wanneer je een afspraak maakt, heb je eerst een intakegesprek met Kim. Zij bepaalt samen met jou wat jouw doel is en wie jou daar het beste in kan gaan begeleiden. “Daarvoor wil ik van alles weten”, zegt Kim. “Wat is je levensstijl? Werk je nachtdiensten, of van negen tot vijf? Wat is je gezinssituatie, je afkomst, religie en de eventueel daarbij behorende eetgewoontes, heb je veel stress in je werk en heb je allergieën? Alles is belangrijk.”

Tekst loopt door onder de foto

Food & You
Kim aan het werk Foto: Inmotion

Hulpvraag

“Dan volgen twee basisafspraken om verder uit te zoeken welk eetpatroon en welke voeding het beste past bij jouw levensstijl. Eet je drie keer per dag, of eet je gedurende de dag steeds kleine beetjes, ontbijt je of juist niet, of lust, of verdraag je misschien veel dingen niet? Dan gaan we kijken naar je doel je hulpvraag: wil je afvallen, wil je juist aankomen, of wil je je misschien energieker of blijer voelen?”

Traject bepalen

“Uiteindelijk bepaalt jouw doel hoe lang je traject gaat duren en hoe het er inhoudelijk gaat uitzien’, zegt Kim. “Wil je vier kilo kwijt dan is dat natuurlijk minder lang dan wanneer je veertig kilo te zwaar bent. Je kunt ervoor kiezen om langs te komen voor weegafspraken en dat je het verder zelf regelt, maar misschien wil je wel meer begeleiding of wil je meer gaan bewegen. Het kan allemaal.”

Tekst loopt door onder de Instagrampost

Positief

“Soms komen mensen binnen en zeggen: het is superslecht gegaan, ik was m’n hele structuur kwijt door de vakantie. Dan vraag ik: maar wat is er goed gegaan dan? Dan blijkt iemand superveel water te hebben gedronken terwijl dat eerst cola was. Mensen leggen de lat vaak te hoog. Ik geef mensen inzicht en benader ze positief. Wanneer ik streng aan ze ga trekken werkt het misschien even, maar dan komen ze nooit meer terug. Mensen moeten voelen dat ze zelf de touwtjes in handen hebben. Pas dan kan iemand echt trots zijn op zichzelf.”

Tekst loopt door onder de Instagrampost

Vertrouwensband

Wanneer het traject even niet lekker gaat, of je hebt vragen, dan kun je altijd contact opnemen met Kim, Susan of Eline en als je traject is afgerond krijg je na drie maanden een mailtje met de vraag hoe het gaat. “Mensen die op zoek zijn naar een schema om snel wat kilo’s af te vallen en go, die passen niet bij ons”, zegt Kim. “Wij zijn geïnteresseerd in iemands verhaal én we bouwen een vertrouwensband op. Dat één op één contact maakt dit werk zo leuk. Pas dán kun je ook echt iets voor iemand betekenen.”

Vergoed door zorgverzekeraars

Goed om te weten: Je betaalt bij FOOD&YOU per consult. Alle afspraken worden vooraf vooruit gepland maar je kan tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Ook fijn: De kosten kunnen worden vergoed via de aanvullende pakketten van de meeste zorgverzekeraars.

FOOD & YOU

Kastmolen 24a , 5706 BD Helmond

Nu gesloten

Meer informatie

FOOD & YOU

Kastmolen 24a , 5706 BD Helmond

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Hatsjie! De komende dagen zijn er ontzettend veel pollen in Helmond”

Hatsjie! De komende dagen zijn er ontzettend veel pollen in Helmond

Burgemeester Geukerspark 009
Ga naar “Versoepelingen in de horeca: dit kan vanaf zaterdag weer in Helmond”

Versoepelingen in de horeca: dit kan vanaf zaterdag weer in Helmond

Restaurant Más
Ga naar “Let op: de teststraat van de GGD verhuist naar sporthal De Braak”

Let op: de teststraat van de GGD verhuist naar sporthal De Braak

Coronatest ANP 000_1VP652

In onze gids

Ga naar “Toolstation”

Toolstation

 • Lagedijk 2A
 • Speciaalzaken
 • 07:00 - 18:00
Toolstation Helmond

Nu geopend

Ga naar “Bohemian Chique”

Bohemian Chique

 • Veestraat 39
 • Bloemisten
 • 10:00 - 18:00

Nu geopend

Ga naar “Woonderland”

Woonderland

 • De Plaetse 89A
 • Woonwinkels
 • 10:00 - 18:00
Woonderland

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 17 juli 2021

Topper

Ga naar “Damesrok € 8,99”

Damesrok € 8,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 juni 2021
Ga naar “Dames sleehak” ** € 7,99”

Dames sleehak” ** € 7,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 juni 2021
Ga naar “pannenserie Thermo 50% korting”

pannenserie Thermo 50% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 27 juni 2021
Ga naar “Dekbedovertrekset € 12,99”

Dekbedovertrekset € 12,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 27 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Vrije school Peelland zoekt een groepsleerkracht m/v”

Vrije school Peelland zoekt een groepsleerkracht m/v

 • Vrije School Peelland
 • Fulltime
Vrije School Peelland

Topper

Ga naar “Orderpicker, Modexpress”

Orderpicker, Modexpress

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Taxichauffeur Helmond”

Taxichauffeur Helmond

 • Top Support Nederland BV
 • Parttime
Ga naar “Logopedist in de omgeving van Den Bosch/ Eindhoven/Helmond fulltime (40 uur per week, minder uren mogelijk) voor de sector ouderenzorg!”

Logopedist in de omgeving van Den Bosch/ Eindhoven/Helmond fulltime (40 uur per week, minder uren mogelijk) voor de sector ouderenzorg!

 • Novicare
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Meewerkstage – medewerker Human Campus Events”

Meewerkstage – medewerker Human Campus Events

 • Piet Andriessen B.V.
 • Fulltime