Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jeffrey werkt al 13 jaar bij St. Lambert: ‘Het is hard werken, maar we hebben ook veel lol’

Aangeboden door Hotel-Restaurant St. Lambert 28 augustus 2020

Hij begon als stagiaire op zijn zeventiende, als medewerker in de bediening bij Hotel-Restaurant St. Lambert. Nu, 13 jaar later, geeft Jeffrey Dam (30) leiding aan het bar- en bedieningsteam. Ondertussen staat hij ook gewoon zélf achter de bar. “Iedereen doet hier alles. Niemand is hier meer of beter dan de ander”, vertelt hij. Jij kunt er trouwens gaan werken: ze zoeken een kok!

“Ik studeerde de gastheersopleiding aan het ROC in Eindhoven,” zegt Jeffrey. “Ik had echt geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik was nog zó jong. Toen ik na mijn stage hier werd gevraagd om te blijven, zei ik meteen ‘ja’. Ik ben er ingerold en ondertussen ben ik langzaam opgeklommen. Zo gaat dat: al doende leer je en dan groei je verder. Althans, zo heb ik het gedaan.”

Tekst loopt door onder de foto

St. Lambert
Foto: indebuurt

‘Geen dag is hetzelfde’

“Ik vind het nog steeds te gek hier”, gaat hij verder. “Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Zolang dat zo blijft, ga ik hier niet weg. Geen dag is hetzelfde, omdat je met zowel hotel- als restaurantgasten te maken hebt. Daarnaast organiseren we, normaal gesproken dan, bruiloften en andere feesten en partijen in de zaal hierachter. Wat ook leuk is, is dat het team heel gevarieerd is qua leeftijd. Onze kok werkt hier al 25 jaar, vanaf het begin dus, en een van mijn collega’s in de bediening werkt hier ook al zo lang. Wij, de meer ervaren medewerkers, brengen onze kennis over op de jongere generatie en zij brengen op hun beurt weer een jonger publiek naar hier. Win-win.”

Tekst loopt door onder de foto

St. Lambert
Foto: indebuurt

Informele band

De afgelopen maanden is het in het hotel uiteraard wat minder druk dan normaal, maar het restaurant loopt goed. “Het is hard werken”, zegt Jeffrey. “Maar dat zijn wij horecamensen wel gewend. Daarnaast hebben we heel veel lol met elkaar én met onze gasten. Er zijn hier veel mensen die regelmatig terugkomen en daar hebben we een leuke, informele band mee. Ze vragen aan ons hoe de vakantie was bijvoorbeeld en wij maken een gezellig praatje met hen en met de hotelgasten aan de bar ’s avonds. We gaan trouwens met een aantal collega’s regelmatig samen ergens wat drinken na het werk. We zijn heel hecht.”

Soort familie

Het informele karakter en het feit dat je altijd jezelf kunt zijn, dat is wat Jeffrey na al de jaren nog altijd aantrekt bij St. Lambert. “Ik zou echt nooit in een sterrenzaak willen werken. Dat is veel te stijf voor mij. De hiërarchie in zulke zaken is heel erg voelbaar. Hier is iedereen gelijk. Zelfs Joop, de eigenaar, staat als het nodig is gewoon op de vloer of in de keuken. Zijn zoons Giel en Ton, die ook in de zaak werken, ken ik vanaf dat ze klein waren. We zijn een soort familie.”

Tekst loopt door onder de foto

St. Lambert
Foto: indebuurt

Zelfstandig werkend kok

Het restaurant van St. Lambert staat goed aangeschreven in Helmond en ver daarbuiten. Jeffrey: “We staan vooral bekend om onze klassiekers: onze heerlijke uiensoep en in de koudere en winterse dagen is onze erwtensoep favoriet. Mosselen en asperges hebben we zodra daar het seizoen voor is. We serveren daarnaast verschillende hamburgers én je moet onze saté eens proberen.” Momenteel is St. Lambert op zoek naar een zelfstandig werkend kok. Jeffrey: “Een van onze koks gaat helaas weg aan het eind van het jaar en Ton, Joops zoon die ook in de keuken staat, gaat straks weer naar school. We zoeken dus iemand met ervaring die ons gezellige keukenteam komt versterken.”

Rustig inkomen

“Het fijne van hier werken,” zegt Jeffrey tenslotte, “is dat je je alles op je eigen tempo eigen kunt maken. We begrijpen dat het veel is in het begin. Er komt een hoop informatie op je af. Dat onthoud je nu eenmaal het beste wanneer het stapje voor stapje gaat. Je krijgt bij ons de kans om er rustig in te komen en als je hier eenmaal werkt wil je nooit meer weg. Kijk maar naar mij. Ik heb thuis avondenlang geoefend om met vijf borden te lopen. Zo leuk vond ik het. Maar dat hoeft een kok natuurlijk niet.”

Tekst loopt door onder de foto

St. Lambert
Foto: indebuurt

Iets voor jou?

Heb jij ervaring als kok en wil jij hier graag komen werken? Kijk dan hier voor de vacature en ga solliciteren. Leuk!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hotel-Restaurant St. Lambert. Meer over Hotel-Restaurant St. Lambert ontdekken?

Hotel-Restaurant St. Lambert

GeopendHele dag

Markt 2, Helmond

adv.