Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws: vanaf 2022 is er glasvezel voor álle Helmonders

Aangeboden door Gemeente Helmond, locatie ’t Cour 9 september 2020

Niets zo irritant als een trage of haperende internetverbinding, toch? Het zorgt niet alleen voor frustratie als je een film probeert te kijken, maar kan ook nare gevolgen hebben als je niet kunt videobellen met je huisarts. Om alle Helmonders toegang te geven tot een goed en veilig digitaal netwerk, wordt in heel de stad glasvezel aangelegd.

Vanaf 2022 kan iedereen in Helmond gebruik maken van een glasvezelnetwerk. Hiervoor hebben gemeente Helmond en IT-bedrijf e-Quest de handen ineengeslagen. Onder de naam Glasvezel Helmond BV zorgen ze voor een betrouwbaar en betaalbaar glasvezelnetwerk voor álle Helmonders.

Wat is glasvezel en wat zijn de voordelen?

Bij glasvezel wordt data via haarfijne kabels met laserlicht verzonden. Informatie kan dus letterlijk met de snelheid van het licht verstuurd worden. Glasvezel is de modernste, snelste, meest betrouwbare, veilige en meest energiezuinige verbinding. Hoe dat kan? De glasvezelkabel werkt met licht, niet met stroom. Voordeel is dat transport over grote afstanden geen probleem is en dat het netwerk niet gevoelig is voor invloeden van buitenaf, denk aan het weer. Daarnaast wordt het netwerk zo aangelegd dat je als gebruiker een directe verbinding hebt met de wijkcentrale, die je niet met andere bewoners deelt. Sterker nog, iedere woning krijgt twee glasvezels. Eén is voor internet, tv en telefoon. De andere wordt gereserveerd voor digitale zorgdiensten en huisbeveiliging.

Tekst loopt door onder de foto

Glasvezel Helmond
Foto: Gemeente Helmond

Meer dan tv en internet

Wethouder Cathalijne Dortmans van zorg en onderwijs legt uit: “Veel mensen denken als het gaat over glasvezel, aan snel internet, aan het streamen van je favoriete serie, of aan tv kijken. Maar je kunt er nog veel meer mee. Door de snelle, veilige en stabiele internetverbinding, in combinatie met de mogelijkheid om veel data te kunnen versturen, is het mogelijk glasvezel ook te gebruiken in bijvoorbeeld de zorg. Van even videobellen met je huisarts, tot dagelijks je bloedwaarden laten monitoren op afstand en van bewegingsmelder tot een alarmknop. Ook onderwijs op afstand kan met glasvezel op een veilige en goede manier gegeven worden. Natuurlijk blijft persoonlijk contact altijd belangrijk, maar juist in deze tijd waarin dat niet altijd mogelijk is, biedt glasvezel uitkomst.”

Tekst loopt door onder de foto

Glasvezel
Glasvezelwinkel Foto: Gemeente Helmond

Meer informatie of aanmelden?

Meer informatie over de planning per wijk, antwoord op veelgestelde vragen en zorg- en veiligheidsdiensten via glasvezel vind je hier. Daarnaast kun je met vragen of voor advies terecht bij de Glasvezelwinkel in het centrum van Helmond (Markt 15). De Glasvezelwinkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Aanmelden voor glasvezel? Je doet het heel gemakkelijk via deze link. In Helmond-West en Mierlo-Hout lopen op dit moment acties zoals gratis aansluiten en nog veel meer. Je ziet het hier.

In onderstaande video ze je hoe je je kunt aanmelden:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Helmond, locatie ’t Cour. Meer over Gemeente Helmond, locatie ’t Cour ontdekken?

Gemeente Helmond, locatie ’t Cour stadskantoren

Geopend09:00 - 16:00

Zuid Koninginnewal 2, Helmond

Bekijk meer:stadskantoren

Lees ook:

Arie van Vlissingen

‘Zo Helmond’: voor iedereen die wel wat zorg en ondersteuning kan gebruiken

Soms heb je gewoon even wat ondersteuning nodig. Misschien heb je een vraag over opvoeding,  je woon...
Ondernemers Helmond

Gemeente Helmond opent crisisloket voor ondernemers: ‘De effecten van deze crisis komen hard aan’

Het coronavirus en de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding tegen te gaan hebben een grote...

adv.