Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gijsbert de hypotheekadviseur in Helmond: ‘Ik maak het leven van mijn klanten graag gemakkelijker’

Aangeboden door Financieel Fit Helmond 13 september 2019
Gijsbert van Lieshout (46) is het liefst bezig met mensen helpen. Het is niet voor niks de rode draad die door zijn hele carrière slingert. Ook in zijn huidige baan als Hypotheekadviseur Helmond. Daar helpt hij mensen bij het maken van een van de belangrijkste keuzes in hun leven: het kopen of verkopen van een huis. “Wanneer mensen blij zijn, ben ik dat ook.”

Hij zit al twintig jaar het vak en sinds een jaar is hij het gezicht van Hypotheekadviseur Helmond. Een baan waar hij op natuurlijke wijze inrolde. Lekker formeel, zonder stropdas vanuit zijn eigen huis, of dat van zijn klanten, helpt hij hen met de aan- en verkoop van een woning. Daarin gaat hij ver. Gijsbert: “Ik ontzorg mensen volledig”, legt hij uit. “De klant heeft al genoeg op zijn bord. Ik maak het leven van anderen graag wat draaglijker.”

Marechaussee

tot 2014 werkte Gijsbert bij de Koninklijke Marechaussee. “Dat was een leuke, avontuurlijke job“, zegt hij daarover. “Ik had veel met andere mensen te maken, het was afwisselend en ik mocht zelf mijn tijd indelen. Ik had diverse functies, waaronder het aan de grens controleren op vreemdelingen en ik ben uitgezonden geweest naar Kosovo als militaire politie. Ik verhuisde alleen om de drie jaar naar een ander land. Dat is verplicht is binnen defensie. Daar had ik echt geen zin meer in toen ik mijn vrouw leerde kennen en we kinderen kregen.” Vervolgens ging hij bij een grote Nederlandse bank werken. “Ik ben daar begonnen als verzekeringsagent en specialiseerde me later in hypotheken.”

Tekst loopt door onder de foto

Hypotheekadviseur Helmond
Gijs met zijn gezin Foto: Gijs van Lieshout

Robin Hood Helmond

In 2016 richtte hij stichting Robin Hood Helmond op. “Via bedrijven en sponsors zamelde ik geld in en gaf dat uit aan Helmonders die het moeilijk hadden. Daar heb ik heel veel gezinnen heel blij mee kunnen maken. Zo was er een jonge vrouw die kanker had. Zij wilde graag Emile Ratelband ontmoeten. Ik heb hem gebeld en Emile heeft vervolgens gezellig  geluncht en gebuurt met haar in de Cacaofabriek. Ze is helaas vlak daarna overleden, maar dit heb ik nog kunnen doen.”

Mensen helpen bij hun scheiding

Na een reorganisatie bij de bank ging hij werken bij Zorgeloosch’. “Dat is een leuke club, waar ik samen met collega’s mensen mocht helpen bij de afwikkeling van hun scheiding”, zegt Gijsbert. “Het ging om mensen die door de bomen het bos niet meer zagen met betrekking tot pensioen, alimentatie, de kinderen en dan ook nog de vraag: waar ga ik wonen en wie neemt de huidige woning over? Het was mijn taak dat de woning op één naam kwam te staan en ik regelde voor de vertrekkende partner een woning. Daarnaast regelde ik de hypotheek, notaris en de taxatie. In feite was dit de voorloper op de baan die ik nu heb, maar dat wist ik natuurlijk nog niet.”

Tekst loopt door onder de foto

De Hypotheekadviseur Helmond
Gijsbert van De Hypotheekadviseur Helmond Foto: indebuurt

Kans van zijn leven

Toen in 2018 het bedrijf van structuur veranderde en Gijsbert zijn vrijheid zag inkrimpen, kwam plotseling de kans van zijn leven voorbij: Hypotheekadviseur Helmond was op zoek naar het gezicht voor Helmond. “Ik heb altijd al voor mezelf willen werken”, legt hij uit, dus toen dit op mijn pad kwam hoefde ik geen twee keer na te denken. Ik dacht: als ik het nu niet doe komt het er nooit meer van, ik ben de jongste niet meer.”

“Ik loop net dat beetje harder.”

Als hypotheekadviseur komt Gijsbert bij klanten thuis. Ook ’s avonds als dat beter uitkomt. “Ik loopt net dat beetje harder voor mijn klanten als dat nodig is. Laatst was ik bij een vrachtwagenchauffeur die alleen op zondag kon. Nou, dan kom ik toch  op zondag? Mijn gezin begrijpt dat gelukkig.”

Tekst loopt door onder de foto

Hypotheekadviseur
Foto: ANP

“Ik spreek de taal van de degenen voor wie ik werk en ik loods ze door de wirwar van regels en voorwaarden”, gaat hij verder. “Ik vertaal al die saaie regels en wetten naar normale mensentaal, zodat iedereen ze begrijpt. Daarnaast ontzorg ik mensen door het contact met de makelaar, de notaris en de bank op me te nemen. Ik regel de juiste hypotheek bij de juiste bank, zorg dat de taxatie in gang wordt gezet en dat de stukken op tijd bij de notaris liggen. Dit doe ik allemaal vanuit mijn eigen huis. Scheelt kantoorkosten. Voor mij en voor de klant. Het is allemaal al duur genoeg.”


Meer over Financieel Fit Helmond ontdekken?

Financieel Fit Helmond zakelijke dienstverleners

Lungendonk 7, Helmond

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

Lees ook:

Hypotheekadviseur Helmond

Met de Helmondse hypotheekadviseur Gijsbert heb je een streepje voor op het kopen van een huis

Wil jij een huis kopen? Dan ken je dit waarschijnlijk wel: komt er eindelijk iets vets voorbij, staa...
De Hypotheekadviseur Helmond

Gijsbert van Hypotheekadviseur Helmond beweegt hemel en aarde voor jouw hypotheek!

Hypotheekadviseur Gijs bezoekt mensen thuis. Dat is handig: hoef je de deur niet uit en mocht het je...

adv.