Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gemeente Helmond opent crisisloket voor ondernemers: ‘De effecten van deze crisis komen hard aan’

Aangeboden door Gemeente Helmond 23 maart 2020

Het coronavirus en de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding tegen te gaan hebben een grote impact op het leven van iedereen in Helmond. Vanwege de economische impact die deze crisis met zich mee zal brengen, heeft de gemeente Helmond het ondernemersloket in het leven geroepen. Alle Helmondse ondernemers kunnen hier terecht met hun vragen. Ook belooft de gemeente uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen.

Alle horecagelegenheden zijn gesloten, veel grote en kleine ondernemers zitten ineens zonder werk én dus zonder  inkomen. Daarnaast zijn veel evenementen afgelast en heel veel ZZP‘ers hebben al hun opdrachten in een week tijd zien verdampen. Allemaal gevolgen van de coronacrisis die straks een grote impact  gaan hebben op de Helmondse economie. Tenzij er nu maatregelen worden genomen.

Informatie en ondersteuning

De gemeente Helmond vindt het erg belangrijk dat iedereen in onze stad moet kunnen rekenen op goede informatie én de beste ondersteuning. Daarom werd op donderdag  19 maart het ondernemersloket geopend voor alle ondernemers. Dit loket is bereikbaar via [email protected], of via het centrale nummer 14 0492.

Persoonlijke afhandeling

Heb je een onderneming in Helmond? Dan kun je hier terecht met al jouw vragen. Ze geven je informatie over de gevolgen die de crisis heeft voor jouw onderneming, maar ook over de maatregelen die zowel landelijk als lokaal genomen worden om je te helpen. Als dat nodig is wordt er een bezoek gebracht aan je bedrijf (met naleving van de RIVM richtlijnen). Al jouw vragen worden sowieso persoonlijk afgehandeld.

Tekst loopt door onder de foto

Gemeente Helmond
Poster: Gemeente Helmond

Zij aan zij

De Helmondse Wethouder Serge van de Brug (Economie) vindt het loket een belangrijke en hele logische maatregel. “De effecten van deze crisis komen hard aan’, zegt hij. “Als gemeente staan we zij aan zij met de ondernemers in Helmond, zij vormen de economische basis van de stad. Waar dat binnen onze mogelijkheden ligt willen we er alles aan doen deze mensen te helpen om zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen te komen.”

Tegemoetkoming

Om de ondernemers tegemoet te komen is er een aantal lokale maatregelen genomen die de ondernemers direct in de liquiditeitspositie kunnen ontlasten. Een ervan is uitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen. Benieuwd naar alle lokale steunmaatregelen? Ga naar www.helmond.nl/coronavirus en klik op ‘nieuws voor ondernemers’.


Meer over Gemeente Helmond ontdekken?

Gemeente Helmond gemeentediensten

Gesloten09:00 - 12:00

Frans Joseph van Thielpark 1, Helmond

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.