Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dierenambulance Helmond heeft een nieuw meldsysteem: ‘Zelfs vanuit Spanje zijn we nu bereikbaar’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Helmond zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Dierenambulance Helmond was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken. Zo ook Dierenambulance Helmond.

Twan Spierings, bedrijfsleider van Stichting Dierenambulance en Dierenasiel Helmond: “Wij werkten met een verouderd, analoog systeem in onze ambulances. Wanneer we te ver bij elkaar uit de buurt waren was er nauwelijks bereik en sinds er naast ons hoofdkantoor een nieuw pand werd gebouwd, waren we zelfs daar slecht bereikbaar. Dat kan natuurlijk niet als je dierenlevens wilt redden. Er moest dus dringend iets gebeuren. We besloten mee te doen met de Rabo ClubSupport-actie 2019.”

Tekst loopt door onder de foto

Dierenambulance Helmond
Marieke met portofoon Foto: Dierenambulance Helmond

Stemmen

“We maakten flyers, posten berichten op onze Facebook en Instagram”, gaat Twan verder. “Aan iedereen die we maar konden bedenken, vroegen we om op ons te stemmen. Dat werkte. Danzij deze actie konden we overgaan op een nieuw meldkamersysteem. Helemaal digitaal en met track & trace. Onze medewerkers dragen nu portofoons, dat is een soort uitgebreide gsm en alle ambulances zijn uitgerust met moderne mobilofoons met navigatie en ritmelder. Zo kunnen we in de meldkamer altijd zien waar iemand is en wat de status van de rit is. Of iemand rijdt of nog op de locatie staat bijvoorbeeld. Zelfs vanuit Spanje zijn we nu bereikbaar. Niet dat dat nodig is, maar toch.”

Taart

“Dankzij dit initiatief hebben we naast het nieuwe meldsysteem ook ons netwerk behoorlijk kunnen uitbreiden”, vertelt Twan. “We hebben een heleboel mensen benaderd die voorheen niet van ons bestaan wisten. Superbelangrijk voor een organisatie als de Dierenambulance natuurlijk. Het redden en verzorgen van en verzorgen van zwerfdieren is onze prioriteit en het is belangrijk dat mensen weten wie ze moeten bellen als ze een dier in nood zien. Toen we ons doel hadden bereikt, heb ik op taart getrakteerd. Dat kon er eindelijk vanaf.”

Tekst loopt door onder de foto

Dierenambulance Helmond
Arno met mobilofoon Foto: Dierenambulance Helmond

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft Dierenambulance Helmond een nieuw meldkamersysteem kunnen aanschaffen, om zo nóg meer zwerfdieren in Helmond en omstreken te kunnen helpen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine en het aanbieden van re-integratie cursussen.

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.