Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bart van restaurant Schevelingen: ‘Dit is weer eens wat anders dan een ongezellig, kaal zaaltje’

Aangeboden door Schevelingen 23 december 2019

De tweelingbroers Bart en Koen van Thiel (21) zijn sinds januari eigenaar van Tapperij Restaurant Schevelingen aan de Aarle-Rixtelseweg. Je weet wel dat mooie, oude pand uit 1882, dat uitkijkt over de golfbaan. “Bart: “Wij willen dat iedereen zich hier thuisvoelt. Of dat nu voor een kopje koffie is, of om lang te tafelen.”

Bart en Koen hebben twee bedrijven. Bart houdt de zaak draaiende in Schevelingen en Koen runt hun cateringbedrijf Steenoven Catering op de Automotive Campus. Bart: “Ik wist al heel vroeg dat ik mijn eigen zaak wilde. Dat dat zo vroeg al zou gebeuren wist ik niet natuurlijk en dan ook meteen twee.” Paul en Dorine van Thiel runden het restaurant zes jaar en deden de zaak in januari over aan hun zoons. Bart: “Ik studeerde horeca en management in Tilburg en werkte daarnaast al die tijd hier. Toen Koen en ik het overnamen was ik al behoorlijk doorgewinterd en de vaste gasten kenden me al. Dat was handig.”

Schevelingse Loop

Het restaurant was in 1882 een kroeg: Café Schevelingen. Vernoemd naar de Scheve lindeboom die er ooit stond en naar het riviertje de Schevelingse Loop die achter het pand stroomt. Het café veranderde daarna een aantal keren van zowel eigenaars als van naam. Toen Paul en Dorine het zeven jaar geleden overnamen, kreeg het pand zijn oude naam weer terug, met de woorden tapperij en restaurant ervoor. Vanaf dat moment kon je hier het Schevelingetjesmenu bestellen. Dat is een menu waar je voor een vast bedrag van €30,75 zelf je gangen kiest. “Dat is gebleven”, zegt Bart. “Veel gasten komen speciaal voor dit menu namelijk. Wel hebben we het in een nieuw jasje gestoken, qua presentatie en smaakcombinaties. Verder is de rest van de kaart wat luxer geworden. Zo zijn we ook aantrekkelijk voor zakendiners.”

Tekst loopt door onder de foto

Tapperij Restaurant Scheveling
Foto: indebuurt

Nieuw jasje

Ook het interieur is na de overname door Bart en Koen in een nieuw jasje gestoken. Bart: “In september hebben we alles flink opgefrist. De kleuren zijn nu antraciet en crème en we hebben de bar wit gemaakt. Ook al ons meubilair en servies is nieuw. Wij dachten: nieuwe eigenaren, nieuwe meubels, nieuwe kaart en dan hopelijk ook een hoop nieuwe gasten.” Dat bleek te werken, want inmiddels weten veel mensen het restaurant te vinden. Het leukst dit werk vindt Bart het contact met de gasten. ‘Ik wil iedereen aandacht geven zodat zij met een goed gevoel de deur uit gaan. Als onze gasten blij zijn dan zijn wij dat ook.”

Veel hulp

Koen is dan misschien niet vaak in het restaurant te vinden, toch hoeft Bart het niet allemaal alleen te doen. “Jolanda is onze bedrijfsleider’, zegt hij. “Zij werkte hier al toen het nog van mijn ouders was, dus zij kent deze zaak door en door. Verder is mijn vader mijn adviseur en ook mijn oom Ronald helpt mee. Heel fijn al die mensen met ervaring om me heen. Een restaurant runnen is veel meer dan een keuken en een bar draaien natuurlijk. Ik leer elke dag weer nieuwe dingen bij.”

Tekst loopt door onder de foto

Tapperij Restaurant Schevelingen
Bart Ronald en Jolanda Foto: Schevelingen

Kleine, intieme setting

“We merken dat gasten die hier een biertje komen drinken ook meteen een hapje blijven eten”, gaat Bart verder. “En gasten die klaar zijn met het diner willen daarna naar de bar. Dat komt omdat de ruimtes hier klein en intiem zijn. Deze setting zorgt ervoor dat mensen met elkaar verbonden raken. Mensen gaan spontaan met elkaar in gesprek met elkaar. Heel leuk is dat en het is ook precies de bedoeling, want we willen dat mensen een ervaring rijker zijn als ze hier zijn geweest.”

Pluspunten

Bart: “Ons restaurant heeft nog meer pluspunten: We hebben het mooiste uitzicht van Helmond, je kunt hier gratis voor de deur parkeren, het is maar tien minuten fietsen vanaf Helmond en Aarle-Rixtel én het is vlakbij Rondje Helmond. Wij willen een plek zijn waar iedereen zich thuisvoelt. Of dat nu voor een kopje koffie, een biertje of voor een heel diner is.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Schevelingen

A la carte

Met het Schevelingetjesmenu kun je bestellen waar je zin in hebt. Ook het aantal rondes bepaal je zelf. Bart: “Daarnaast is er volop keuze uit à la carte gerechten. Ze hebben we de truffelburger, kreeft, zeetong, huisgemarineerde spareribs, een PokeBowl salade en hele lekkere barbecue-en grillgerechten. Je hebt hier al een hoofdgerecht vanaf € 12,50.” Daarnaast kun je bij Schevelingen ook terecht voor feesten, borrels, partijen, barbecues, recepties en condoleances. Bart: “Een gezellig monumentaal pand is weer eens wat anders dan zo’n ongezellig, kaal zaaltje toch?”


Meer over Schevelingen ontdekken?

Schevelingen

Gesloten13:00 - 20:00

Aarle-Rixtelseweg 107, Helmond

adv.