Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel straatroven waren er dit jaar al in Helmond

Door Marleen Smits 12 november 2019

Het aantal straatroven neemt sinds acht jaar weer toe in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Het zijn er gemiddeld tien per dag en dat is een stijging van vier procent ten opzichte van een jaar eerder. Hoe het in Helmond zit? Wij zochten het uit.

De cijfers gaan over de maanden januari tot en met september van dit jaar. “Wat opvalt is dat zowel de daders als de slachtoffers vaak jong zijn”, vertelt Jos van der Stap, landelijk overvalcoördinator bij de politie. Volgens hem is het in dit geval niet duidelijk waar de stijging precies vandaan komt.

In Helmond

Hoe zit dat in Helmond? Zijn er in onze stad ook een hoop meer straatroven? Dat valt wel mee: in de genoemde periode waren er 18 straatroven. Ter vergelijking, vorig jaar waren het er 17 in hetzelfde tijdsbestek. Een stijging is er dus wel, maar het zijn er niet veel meer.

High Impact Crime

De politie ziet straatroven als een ‘high impact crime‘. Dat wil zeggen dat een straatroof heel veel indruk kan maken op de slachtoffers en dat zo’n incident ze nog lang kan bezighouden. Daarom kregen dit soort misdrijven in 2009 meer prioriteit. Eerder dit jaar meldde het AD dat, naast het aantal straatroven, ook het aantal overvallen stijgt. Vooral maaltijdbezorgers blijken slachtoffer te zijn. De Telegraaf noteerde recent een forse stijging in het aantal gewapende overvallen op winkeliers.

Lees ook:

Kota Radja

De uitslag is bekend! Dit zijn volgens jullie de beste Chinese restaurants in Helmond

Soms heb je gewoon geen zin om te koken. Dan kun je altijd terecht bij de oude vertrouwde afhaalchin...
hotel-west-ende-helmond

Whut?! Er bestaan speciale parkeerplekken voor vrouwen in Helmond

Bij Hotel West-Ende in Helmond zijn pas geleden nieuwe parkeerplekken gemaakt. Niks bijzonders, zul ...
Landmacht training

Er zijn militairen in Helmond de komende twee weken en dit is de reden

Het zal je vast niet ontgaan: deze week komen militairen naar onze stad. Dat meldt de gemeente Helmo...

Meer over

112 Nieuws

adv.