Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomervakantie in volle gang: dit is de weersverwachting voor augustus

Door Carin van der Meij 31 juli 2020

“Het ziet er redelijk uit”, zo vat Weeronline-meteoroloog Matthijs van der Linden de weersverwachting van augustus samen. Een vooruitblik voor Helmond lees je hier.

Nu veel Nederlanders thuis vakantie vieren, is zonnig weer belangrijker dan ooit. Vakantiemaand juli was erg wisselvallig en als we Matthijs moeten geloven, is dat komende maand ook het geval.

Weersverwachting augustus 2020

“Het weer in augustus kabbelt een beetje. De ene keer is het warm, vervolgens koelt het wat af, daarna loopt de temperatuur weer op en dan valt er opeens een buitje”, licht de meteoroloog toe. Op een ‘normale dag’ in augustus zal de temperatuur tussen de 20 en 24 graden liggen. Komen er nog tropische temperaturen om de hoek kijken? Matthijs: “Dat kan zeker gebeuren. Hier en daar zullen er uitschieters zijn, maar over het algemeen is het geen op en top zomermaand met alleen maar hittegolven.”

Komende tijd in Helmond

De weersverwachting voor de komende twee weken in Helmond is concreter. Op Weeronline zien we, zoals Matthijs voorspelt, wisselend weer. Zaterdag 1 augustus is het bewolkt en wordt het 29 graden, terwijl de temperatuur een dag later daalt naar 23 graden. Volgende week krijgen we in Helmond wat buien, vanaf donderdag klaart het op en stijgt de temperatuur naar zo’n 28 graden. Dat zomerweer blijft waarschijnlijk aan tot woensdag 12 augustus.

 

Helmond Weer

Lees ook:

stadstuin-helmond-004

Slaat de verveling toe? 5 x leuke tips voor de zomervakantie in Helmond

Onze regio zit alweer in de derde week van de zomervakantie: het vliegt voorbij! Heb je al momenten ...
Berkendonk

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, naar een concert of er een dagje op uit...

Lekker dicht bij huis: zo vier je zomervakantie in en rondom Helmond

Bereid jij je al voor op de zomervakantie? Misschien bekijk je de mogelijkheden om naar het buitenla...

Meer over

Nieuws Weer

adv.