Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onstuimig weer op komst: ‘Verwacht warmere temperaturen en veel wind’

Door Carin van der Meij 21 oktober 2020

Op deze onstuimige dag, met zelfs een kleine kans op een storm, wil je het liefst binnenblijven. Pantoffels, dekentje en een warm drankje: dit zijn dan ook de belangrijkste ingrediënten van woensdag 21 oktober. Zoals meteoroloog Yannick Dammen van Weeronline zegt: “Het is gewoon herfst.” We checken het weerbericht voor Helmond.

“In de loop van de middag en avond wordt het onstuimig”, verwacht de weerexpert.

Vooral harde windstoten in de kustgebieden

Yannick vertelt aan indebuurt dat het vooral in de kustgebieden flink gaat waaien. “Aan de kust kun je wel windstoten van tachtig tot honderd kilometer per uur verwachten. Landinwaarts is het een stuk rustiger.”

Vanwege de zware windstoten heeft het KNMI voor de middag en avond van woensdag 21 oktober code geel afgegeven voor de kustgebieden. In Helmond geldt geen weercode.

Wel warme temperaturen

Opvallend is dat de temperaturen vandaag hoger zijn dan normaal. “De stevige wind blaast veel warme lucht over ons land, waardoor het zacht weer is met een maximumtemperatuur van 17 graden in het noordelijk kustgebied tot 21 graden in het zuidoosten.” Wat kunnen we voor de rest van de week verwachten? Yannick: “Het onstuimige weer is alleen woensdag, alhoewel het komende dagen wel stevig blijft doorwaaien.”

Weersvoorspelling in Helmond

Wat is het weerbericht voor Helmond? Het gaat wat regenen, maar het zal niet met bakken uit de hemel vallen. Op zondag voorspelt Weeronline 3,4 millimeter neerslag in Helmond: die dag zal dus de meeste regen vallen. Qua temperatuur blijft het zacht. Deze week schommelt dat tussen de 15 en 20 graden, volgende week koelt het af naar 13 graden.

Lees ook:

Kasteel 4

Slecht weer? 5 x de leukste binnenactiviteiten in Helmond als het regent

De zomervakantie is bijna voorbij. Wil je toch graag een dagje uit in de stad? Het lijkt erop dat we...
Kasteel Helmond

Herfstvakantie! 5 x de allerleukste dingen om te doen in Helmond

Het is bijna zover: op 16 oktober begint de herfstvakantie in Helmond. Naast spelletjes doen, films ...
Elzas Passage winkelcentrum Helmond

Drie (!) nieuwe winkels openen in de Elzas Passage

Helmond is binnenkort een paar winkels rijker. In winkelcentrum de Elzas Passage openen Arian en Mar...

Meer over

Nieuws Weer

adv.