Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Fietstunnel bij Berkendonk afgesloten vanwege parkeeroverlast

Door Marleen van Amstel-Smits 12 augustus 2020

Ga je met de auto naar Berkendonk? Dan moet je duimen voor een parkeerplekje op het terrein aan de Raktweg. Parkeren in de wijk Rijpelberg en dan door het fietstunneltje naar de recreatieplas lopen, is geen optie meer. De gemeente plaatste daar een hek.

“Tijdens deze zomerse dagen zien we veel bezoekers richting Berkendonk gaan. Houd er rekening mee dat de tunnel tussen de Rijpelberg en Berkendonk afgesloten is”, schrijft de gemeente op Facebook.

Fietstunnel dicht

Het hek sluit wanneer het te druk wordt bij de recreatieplas. Hiermee hoopt de gemeente parkeeroverlast in de wijk tegen te gaan. “We willen je vragen om niet in tuinen of voor opritten te parkeren en niet door tuinen te lopen”, aldus de gemeente.

Op andermans inrit

Een bewoonster van de wijk, die anoniem wil blijven, vertelt ons: “Ja, er is wel overlast van geparkeerde auto’s. Sommige mensen zetten hun wagen gewoon bij iemand anders op de inrit, met een briefje achter de ruitenwisser waarop hun telefoonnummer staat. Dan kan de bewoner bellen als-ie thuiskomt en de inrit wil gebruiken. Het is vooral heel irritant. Hopelijk helpt dat hek daartegen.” Toch is de afsluiting voor haar lastig: “Ik laat mijn hond uit aan de kant van Berkendonk en als het hek dicht is, kan dat niet meer. Dus nu zorg ik ervoor dat ik mijn hond uitlaat voordat het hek sluit.”

Dicht bij drukte

Wanneer gaat de fietstunnel dan dicht? De gemeente: “De tunnel wordt de komende dagen iedere dag op een bepaald moment afgesloten en later weer vrijgegeven. Hoe laat dat is, verschilt iedere dag.” Per situatie wordt gekeken naar de drukte en aan de hand daarvan blijft het hek open of gaat het dicht.

Goede oplossing of niet? Praat mee in de reacties op Facebook.

Jouw vrienden en familieleden op de hoogte stellen van dit nieuws? Deel het bericht via de social buttons hieronder.

adv.