Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verrekijker in de aanslag: Elon Musks ruimteschip is zaterdag te zien vanuit Helmond

Door Rachèl Sloven 27 mei 2020

Bij helder weer en dat is het waarschijnlijk, kunnen we vanavond ruimteschip Crew Dragon van Elon Musks SpaceX zien, meldt het AD. Zie je een klein stipje aan de zuidelijke hemel snel naar het oosten bewegen? Dan was-ie dat.

Update: helaas is de lancering op het laatste moment uitgesteld, omdat de weersomstandigheden uiteindelijk te slecht waren. Het team zal zaterdag 30 mei om 21.22 uur Nederlandse tijd een nieuwe poging doen. De vraag is of je het ruimteschip dan nog te zien is vanuit Eindhoven omdat het dan waarschijnlijk nog te licht is buiten. Fingers crossed!

Je moet wel even goed opletten, want na een paar minuten is het ruimteschip Europa alweer gepasseerd op weg naar het International Space Station (ISS). Zwaaien heeft geen zin, want waarschijnlijk lijkt de Crew Dragon vanuit Helmond meer op een heldere ster die door de hemel schiet, dan op een ruimteschip.

Hoe laat?

Rond 22.56 uur – 22 minuten na de lancering vanaf Cape Canaveral in Florida – passeert de Crew Dragon, met daarin twee Amerikaanse astronauten, Europa. Het ruimteschip heeft de hoofdraket Falcon 9 dan al afgestoten. Het is dan donker genoeg – de zon gaat om 21.44 uur onder – om een klein stipje te ontwaren dat heel snel naar het oosten beweegt.

De beste plek

Je kunt natuurlijk vanuit je achtertuin naar boven turen vanavond, maar het beste zicht heb je op een plek met de minste lichtvervuiling en iets meer horizon. Het Warandepark, het Kasteelpark, of Berkendonk zijn prima spotplekken.

Bron: AD

Lees ook:

ufo-helmond-11-oktober-2015-748

Wereld ufo-dag: 9 x deze ‘UFO-meldingen’ kwamen binnen in onze stad

Ja, je leest het goed. UFO’s. In Nederland bestaat een UFO-meldpunt en daar zijn de afgelopen jaren ...
Museum Helmond

Je kunt binnenkort weer naar Museum Helmond en je mag zo lang blijven als je wilt

Net als alle musea, gaat ook Museum Helmond 1 juni weer open. Wil je naar de Kunsthal of het Kasteel...
Coronamaatregelen station Helmond 017

Mag dat: mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval weggooien?

De boodschappen doen veel Helmonders tegenwoordig met plastic handschoenen aan, handen worden regelm...

Meer over

Getipt Nieuws

adv.