Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Too Good To Go: deze 3 Helmondse bedrijven gaan voedselverspilling tegen via een handige app

Door Marleen Smits 7 mei 2019

Wist jij dat restaurants, bakkerijen en supermarkten dagelijks bergen voedsel in de prullenbak gooien omdat het niet meer houdbaar is of niet meer verkocht mag worden? Doodzonde, vonden de mensen van Too Good To Go. Ze bedachten een app om voedselverspilling tegen te gaan en steeds meer Helmondse bedrijven sluiten zich aan. 

Elke dag bieden bedrijven producten aan die nog prima te eten zijn, maar niet meer verkocht mogen worden. Bijvoorbeeld omdat de belegde broodjes morgen wat taaier zijn of de sla wat slap. Met de app van Too Good To Go kun je bij verschillende Helmondse zaken een Magic Box bestellen. Je weet van tevoren nooit wat je krijgt en dat maakt het bestellen elke keer weer een verrassing.

toogoodtogo
Foto | To Good To Go

Magic Box

Via de app koop je een bon van een winkel die eten over heeft. Die bon kan je inwisselen bij die winkel voor een Magic Box. Omdat er verschillende zaken zijn die meedoen en allemaal hun eigen openingstijden hanteren, kan het bijvoorbeeld zijn dat bij de ene winkel de box om 15.00 uur en de andere pas om 20.30 uur klaarstaat. De boxen verschillen in prijs van een euro of drie tot ongeveer vijf euro.

En wie doen er mee?

In de grotere steden is Too Good To Go al een begrip en langzaamaan sluiten er ook steeds meer Helmondse bedrijven zich aan. Zo hebben bakkerij ’t Bakkertje, bakkerij Der Kinderen en de filialen van Jumbo in onze stad zich al aangesloten. Hopelijk volgen later nog andere zaken in de strijd tegen voedselverspilling.

Lees ook:

high-tea-helmond

7 x Hier geniet je van een high tea in Helmond

Héérlijk, die scones met clotted cream of petit fours. Met onbeperkt thee natuurlijk. Urenlang bijkl...
roka-helmond

Deze Helmondse horecazaken kregen een Gold Award bij de restaurantverkiezing

Dit is wel een applausje waard: maar liefst vijf Helmondse restaurant kregen een Gold Award tijdens ...
lokaal42

4 x de leukste kroegen volgens Helmondse locals

Elke week vragen we een Helmonder de hemd van het lijf over zijn/haar favoriete plekken in de stad. ...

adv.