Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Politie Helmond waarschuwt voor malafide slotenmakers: ‘Ze vragen absurd hoge bedragen’

Door Marleen Smits 19 september 2019

Bel niet zomaar een slotenmaker die je vindt via internet. Daar kun je problemen mee krijgen, zegt de politie Helmond. Op Facebook waarschuwt de politie dat er malafide slotenmakers actief zijn in de regio.

Regelmatig komen meldingen of aangiftes binnen bij het politiebureau. Vaak heeft dat te maken met de hoge rekeningen die slotenmakers achterlaten na een klusje.

Normale prijs

Op Facebook plaatst de politie een foto van zo’n rekening. Eindbedrag: €398,25. En het kan nog gekker, want sommige slotenmakers rekenen zelfs meer dan €1.000,- voor het openmaken van een slot. “Een normale prijs voor het openmaken van een deur ligt rond de € 150,00. Dit is zonder vervanging van het slot, wat vaak niet nodig is. De prijzen tussen overdag en ’s nachts kunnen uiteen lopen”, schrijft de politie. Het gebeurt ook dat een slotenmaker vraagt of de klant de rekening alvast wil ondertekenen om pas daarna de bedragen in te vullen.

Tekst loopt door onder de foto

Posted by Politie Helmond on Monday, September 16, 2019

 

Tips

Hè, balen: je hebt jezelf buitengesloten. Dan zit er niks anders op dan een slotenmaker te bellen. Hoe voorkom je dat je te maken krijgt met zo’n louche type? Betrouwbare slotenmakers zijn vaak aangesloten bij het NSSG, zegt de politie. Maar helaas: in onze regio is geen enkele vakman lid van die club. Gelukkig zijn er nog wel andere punten waar je op kunt letten. Check bijvoorbeeld of het bedrijf een BTW-nummer heeft en is ingeschreven bij de KVK. Spreek verder van tevoren een prijs af.

Lees ook:

Wijkagent Frans Wagemakers 001

Helden! Zo razendsnel is de politie in Helmond

Ben jij in nood of zie je iets raars gebeuren? Bel de Helmondse politie dan, want zij zijn er als de...

Zo vaak wordt ingebroken in een Helmondse schuur of garage

Elke dag weer wordt er in Nederland zo’n zeventig keer ingebroken in een schuur, box of garage. Heel...
europaweg-hortsedijk

Helmondse flitspalen delen elke 11 minuten een boete uit

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een ...

Meer over

112 Nieuws

adv.