Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opmerkelijke actie: een goed doel steunen met een tepelpiercing bij Tattoo Huis Helmond

Door Marleen van Amstel-Smits 29 november 2019

Ricardo van ’t Hof van Tattoo Huis Helmond heeft binnenkort een bijzondere actie. Laat je op 21 december een tepelpiercing zetten, dan gaat de hele opbrengst naar Stichting VIPE.

Via de Helmondse Stichting VIPE, een initiatief van Vivienne van Leuken en Peggy van de Vijfeijken, kunnen mensen gratis een pruik krijgen. Niet alleen kankerpatiënten, maar iedereen die zo’n haarstuk kan gebruiken krijgt er één. Vivienne en Peggy verdienen daar helemaal niks aan: ze doen het belangeloos.

Boos

Ricardo kwam op het idee vanuit boosheid: “Ik maakte ooit een tepeltattoo bij een vrouw die borstkanker heeft gehad. Die dame had al eerder zo’n reconstructie gehad in het ziekenhuis, maar over het resultaat was ze niet tevreden. En terecht: het zag er echt niet mooi uit, de tattoo was vervaagd. Belachelijk: je verwacht een goede behandeling te krijgen in het ziekenhuis.”

Je verwacht een goede behandeling te krijgen in het ziekenhuis

“Ik heb gehoord dat die tatoeëerders een cursus van drie weken volgen, daarna twee rondjes zetten bij wijze van tepel en met permanente make-upinkt beginnen te tatoeëren in plaats van tattoo-inkt met ander pigment. Dat hele beleid klopt niet in mijn ogen.”

Duizend euro

Ricardo gaat verder: “Die klant wilde daarna een nieuwe tepelreconstructie. De verzekeraar weigerde te betalen, want: ‘ze heeft er geen last van in het dagelijks leven.’ Schandalig! Zo’n behandeling in het ziekenhuis kost duizend euro. Zo kwam ze bij mij terecht en ik zette de tepel voor niks. Ik wil daar geen geld voor vragen, want dat voelt gewoon niet goed.” Zo ging het balletje rollen. Ricardo wilde zich inzetten voor onder andere vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Hij kwam bij Stichting VIPE uit: een lokale organisatie die zich inzet voor iedereen die een pruik nodig heeft.

Tits for Christmas

Onder de naam ‘Tits for Christmas’ hoopt Ricardo op vrijdag 21 december veel tepelpiercings te zetten. “En de hele opbrengst gaat naar de stichting. Wat ze met het geld gaan doen, interesseert me niet. Al gaan ze met z’n allen uit eten: ik wil ze gewoon een handje helpen. Met iedere euro zijn ze geholpen.” Niet alleen voor een tepelpiercing kun je bij Ricardo terecht, ook voor een tatoeage. “Ook dat geld gaat naar VIPE.”

Lees ook:

tattoo-huis-helmond-12

Ricardo van Tattoo Huis Helmond: ‘Ik moest veel opgeven voor mijn zaak’

Ricardo van 't Hof (30) was ooit zanger in een band, hij was in dienst bij defensie en hij had eens ...
VIPE pruiken stichting

Vivienne en Peggy delen gratis pruiken uit aan iedereen die het nodig heeft

Vivienne van Leuken en Peggy van de Vijfeijken streven een mooi doel na: "Iedereen moet zich mooi vo...
Streetview 2

Een rondje Helmond in Streetview: 7 x deze opmerkelijke dingen kwamen we tegen

Als de Streetview-auto van Google weer is geweest, wéét je dat er gekke beelden worden vastgelegd. Z...

Meer over Tattoo huis Helmond ontdekken?

Tattoo huis Helmond tattoo shops

Vandaag gesloten

Veestraat 28A, Helmond

Bekijk meer:tattoo shops

adv.