Bizar veel muggen in Helmond gespot en zo komt dat

Door Marleen Smits 9 januari 2019

Weet je zeker dat je door een mug gebeten bent en verklaren je vrienden je voor gek? Dan moet je dit even lezen. Want de wintermug is in Helmond gespot en die kan nog best gevaarlijk zijn.

De gewone huissteekmug, die we in de zomer zien, zijn nu niet actief. Het gaat volgens muggendeskundige Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit nu om de molestusmug die geen winterslaap houdt.

In Helmond

De molestusmug is ook al in Helmond gespot, zien we op de muggenradar. Dinsdag 8 januari was er ‘een beetje overlast’. En naar verwachting blijft het daar niet bij. Op donderdag 10 en vrijdag 11 januari krijgen we volgens de verwachting een stuk meer te maken met de beestjes.

Westnijlvirus

Wetenschappers roepen mensen op om op Muggenradar.nl te melden hoeveel overlast ze op dit moment hebben van muggen. “We willen graag weten waar en wanneer steekmuggen actief zijn. Dat is belangrijk, omdat ze het westnijlvirus kunnen overdragen. Dit gevaarlijke virus is nog niet in Nederland opgedoken, maar al wel bij twee uilen in een dierenpark bij Berlijn. Het virus is nooit eerder zo noordelijk gezien”, zegt Arnold tegen het AD.

Mensen met het westnijlvirus hebben griepachtige klachten met hoge koorts. Ouderen en mensen met een lage weerstand kunnen er zelfs aan overlijden. “In 2018 zijn ruim 1500 mensen in Zuid-Europa besmet geraakt, vooral in Italië. 181 van hen overleden. Dat is een enorme uitbraak in vergelijking met alle jaren daarvoor”, zegt Arnold.

Lees ook:

The Sting Helmond opheffingsuitverkoop

Hé, er is opheffingsuitverkoop bij The Sting!

Misschien is het je al opgevallen: tegen de ramen bij The Sting hangen grote posters waarop staat da...
autobranden-helmond

Op deze locaties in Helmond waren vorig jaar autobranden

Het aantal autobranden in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als in 2018. De brandweer moest maa...
Paul de Krom

Helmonder van de week Paul: ‘Ik laat zien hoe mooi Helmond is’

Paul de Krom (62) geniet van zijn prepensioen maar is niet van plan om achter de geraniums te zitten...

adv.