Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoge nood! In zoveel openbare toiletten in Helmond kun je terecht

Door Redactie indebuurt 15 oktober 2020

Niets zo vervelend als je aan het shoppen bent en je moet opeens heel erg nodig naar het toilet. De toiletnorm ‘om de 500 meter een toilet’ in Nederlandse stads- en dorpscentra wordt bij lange na niet gehaald. De Maag Lever Darm Stichting heeft een kaart laten maken waarop openbare toiletten in ons land zichtbaar zijn. Slechts iets meer dan de helft (53%) van de Nederlandse steden en dorpen voldoet aan de norm. Hoe staat het er eigenlijk voor in Helmond? Zijn er in onze stad eigenlijk wel genoeg toiletten voor Helmonders?

Een toilet zoeken is nóg vervelender als je buik- of blaaspatiënt bent en hoge nood hebt. Volgens de Maag Lever Darm Stichting blijft één op de tien Nederlanders thuis uit angst om geen toilet te kunnen vinden. Gelukkig weet de stichting steeds meer gemeenten te overtuigen dat er echt iets gedaan moet worden aan het tekort. Zo zouden bijvoorbeeld winkeliers, horeca en gemeentelijke gebouwen de toiletruimtes meer kunnen openstellen.

Plassen in Helmond

In bijna iedere wijk is wel een openbaar toilet. Alleen Stiphout is niet vertegenwoordigd op de kaart van de Maag Lever Darm Stichting. De meeste wc’s vind je in het centrum. Daar kun je onder andere naar het toilet bij de bibliotheek en in de Elzas Passage. Sommige horecazaken hebben zich ook aangemeld bij de stichting. Wist je dat in het politiebureau ook een openbaar toilet zit? In andere delen van Helmond vind je wc’s bij onder andere winkelcentrum De Bus, het tankstation aan de Europaweg, bij wijkhuis ’t Brandpunt in Brandevoort en bij het filiaal van Albert Heijn in Dierdonk.

Openbare toiletten in Helmond

De Maag Lever Darm Stichting heeft met behulp van de HogeNood-app de openbare toiletten in Nederland in kaart gebracht. Zo ook in Helmond. Bekijk de kaart hier. Let op: op deze kaart staat Stadstoiletten The Rose Garden aan de Veestraat vermeld, maar deze toiletten zijn helaas gesloten.

Hoge Nood App
Foto: Hoge Nood

NB: Niet alle aangemelde toiletten zijn nu ook daadwerkelijk open voor passanten vanwege coronamaatregelen of angst voor boetes vanwege die maatregelen.

 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.