Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Binnenkijken bij het nieuwe restaurant De Thuishaven

Door Marleen Smits 8 november 2019

Het nieuwe restaurant De Thuishaven opende vorige week de deuren. De zaak zit in het pand waarin voorheen ’t Pakhuis zat. Eigenaar Rob Senders (ook de man achter Senders & Co) had al jarenlang de droom om hier een restaurant te openen.

“Het stond al lang op mijn verlanglijstje. Mijn vrouw werkte vroeger bij ’t Pakhuis. Toen dacht ik al: als dit pand ooit te koop komt, dan wil ik het. En zo is het gegaan. We kregen de kans om de ruimte over te nemen en die wilden we niet laten schieten”, vertelt Rob.

Avondhoreca

Waarom een tweede bedrijf? Daar heeft Rob een goede reden voor: “Ik miste de avondhoreca. De andere zaak, Senders & Co, draait om de lunch en hebben we alleen op vrijdag langere openingstijden. Dus begon het te kriebelen, ik vind het diner het leukste aspect van de horeca. Je hebt dan op een heel andere manier aandacht voor de gasten. En daarbij hebben gasten ook vaak alle tijd om uitgebreid te tafelen, dat maakt het leuk.”

Verbouwing

Wie nu binnenstapt bij De Thuishaven, ziet dat er een hoop is veranderd. Rob: “Gelukkig hadden we veel hulp tijdens de verbouwing. Van familie en vrienden, maar bijvoorbeeld ook van klanten van Senders & Co. We hebben echt alles aangepakt. Er is nieuwe apparatuur, de bar is nieuw, de vloer is geschuurd en we hebben geschilderd. Ook de verlichting in de serre is veranderd: dankzij deze lampen zie je van de overkant van het kanaal al dat er mensen zitten te genieten. Het heeft een heel andere uitstraling.”

Wil jij op de hoogte zijn wanneer een nieuwe zaak opent in onze stad? Scroll naar beneden en schrijf je snel in voor onze ‘Nieuw in Helmond’ alert!

Lees ook:

Winkel weg Veestraat

Winkel verdwijnt al heel snel uit de Veestraat

Hé, wat zien we nu? Tijdens een rondje door het centrum viel ons donderdag iets op: een winkel verdw...
Sinterklaasintocht Helmond 008

Alles wat je wil weten over de sinterklaasintocht in Helmond

Spannend hoor! De goedheiligman zet binnenkort weer zijn voeten op de Helmondse grond. Ga je er naar...

Dit is de status van de knalgele Geldmaat in Helmond

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort allemaal uit het straatbeeld...

Meer over De Thuishaven ontdekken?

De Thuishaven lunch

Vandaag gesloten

Havenweg 4A, Helmond

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Helmond' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Helmond.

adv.