Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé, een nieuw restaurant: ‘Helmonders zijn blij dat er weer iets gebeurt in het pand’

Door Marleen Smits 8 juli 2020

Wat zien we nu? Bedrijvigheid in het pand waar ooit restaurant De Traverse zat! Jeroen van Oosterhout (39) is druk bezig met verbouwen zodat hij de gloednieuwe horecazaak Beer and Beefs aan de Steenweg kan openen.

Jeroen gaat het restaurant runnen samen met zijn broer Erik (41). De naam Beer and Beefs ken je misschien al uit Asten-Heusden: daar bestaat het restaurant al. Ook in Valkenswaard zat de zaak. Verleden tijd inderdaad, want het restaurant gaat daar weg om in Helmond te openen.

Leven in het pand

Een aantal nieuwsgierige Helmonders is al komen binnenlopen. “Ze vragen zich af wat er allemaal gebeurt”, vertelt Jeroen. “En vooral: ze zijn blij dat er weer iets komt. Er zijn nog meer plannen met andere ruimtes in het gebouw, zo moet er een casino komen. Dat vinden wij heel leuk: er komt weer leven in het pand.”

Een ruige uitstraling

De opening van het restaurant is gepland op 1 augustus. Daarvoor moet er nog wel het een en ander gebeuren, zegt Jeroen. “Achterin de zaak is nu een afwasruimte, die maakt plaats voor een kamer voor private dining waar gasten bijvoorbeeld eigen muziek kiezen en een vaste gastheer of gastvrouw krijgen. We leggen ze dan helemaal in de watten.” Verder komen overal houten kratjes te staan: “Dat is ons kenmerk. Die kratten staan straks overal. En we moeten nog verven en gordijnen weghalen. Al met al wordt het een vrij ruige en robuuste uitstraling.”

Tekst loopt door onder de foto

Beer and Beefs 003 (1)
Het team van Beer and Beefs Helmond. (Uiterstert links is Erik, uiterst rechts is Jeroen) Foto: indebuurt

Wat we kunnen verwachten van Beer and Beefs

“Het is een restaurant waarin speciaalbieren centraal staan. We hebben er zo’n veertig, vijftig. De gastheren en -vrouwen geven advies over welk bier bij welk gerecht past.” Beer and Beefs… dat klinkt alsof er veel vlees op de menukaart staat? Jeroen legt uit: “We hebben ook vis, salades en vegetarische gerechten, hoor. Het restaurant is veel meer dan een hippe naam. In Asten-Heusden zien we dan ook een heel brede doelgroep. Gezinnen met kinderen, maar ook 70-plussers die aanschuiven. Daar kan ik als ondernemer van genieten: dat iedereen het naar z’n zin heeft.”

Af en toe schelden op elkaar

Het samenwerken met broer Erik gaat Jeroen goed af. “Wat ons zo’n goed team maakt? We geloven allebei enorm in het concept en zijn niet te beroerd om hard te werken. We hangen niet de directeur uit en helpen zelf ook gewoon mee. Ik kan me geen betere compagnon wensen. We vullen elkaar perfect aan. Ik ben meer een denker en hij is de doener. En: het acceptatie-vermogen is hoog. Ja, af en toe schelden we even op elkaar, maar dat is na een paar minuten weer bijgelegd. We kozen er wel bewust voor verder geen andere familieleden hierbij te betrekken. Dan zou werk en privé misschien te veel in elkaar overlopen.”

Snel op de hoogte zijn wanneer een nieuwe zaak opent in Helmond? Scroll naar beneden en schrijf je in voor onze ‘Nieuw in Helmond’ alert!

Lees ook:

Vacatures winkelen Helmond

Nieuwe verkiezing: wat is volgens jou de beste kledingwinkel in Helmond?

Wij van indebuurt Helmond houden wel van een verkiezing op z'n tijd. Zo weten we al wat de beste caf...
MoJo sushi Helmond

Yes: het restaurant van sushizaak MoJo is nu open

Sushirestaurant MoJo in het centrum van Helmond verhuisde onlangs van de Havenweg naar de Markt. Van...
Miniature Mansion Merijn Goes

Merijn heeft een bijzondere hobby: ‘Ik wil het stoffige imago veranderen’

De een zweert bij tuinieren en de ander speelt urenlang gitaar ter ontspanning. En weer een ander ga...
  • Wil jij een 'Nieuw in Helmond' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Helmond.

adv.