Hoera! De online supermarkt Picnic komt naar Helmond

Door Marleen Smits 3 mei 2018

Boodschappen doen kan soms best vervelend zijn. Lange rijen, producten die je niet kan vinden, of je staat aan de kassa en bent toch nog vergeten wat fruit te scannen. Boodschappen doen wordt in Helmond binnenkort een stukje makkelijker: bezorgdienst Picnic komt naar onze stad!

Eind mei gaan de elektrische karretjes rijden in Helmond. Er komen acht wagens en twintig bezorgers. De supermarkt hoop dat aantal snel uit te breiden naar veertig wagentjes en honderd medewerkers.

En niet alleen wij zijn aan de beurt, ook rolt de supermarkt uit in Eindhoven. Met die twee steden samen hoopt Picnic op 15.000 nieuwe klanten. “Vanuit Eindhoven en Helmond is er veel interesse in Picnic. Via social media kregen we al meerdere verzoeken om er te starten”, zegt mede-oprichter van Picnic Michiel Muller.

Geen verzendkosten

Online je boodschappen laten bezorgen, is niet nieuw in Helmond. Zo kun je gewoon je boodschapjes bestellen via Albert Heijn, PLUS of Jumbo. Ook maaltijdboxen van HelloFresh belanden regelmatig bij Helmondse huishoudens. Wat kan Picnic nog toevoegen aan dit assortiment? Bij deze online supermarkt betaal je, in tegenstelling tot Albert Heijn en Jumbo, geen bezorgprijs, zo meldt Business Insider. Dat kan je toch tot €8,95 aan verzendkosten schelen.

Goedkoopste A-merken

Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek overigens dat Picnic gemiddeld de goedkoopste supermarkt is als het op A-merken aankomt. Je betaalt hier zo’n zes procent minder voor de bekende merken. Naar eigen zeggen kan Picnic een stukje goedkoper zijn doordat ze geen vakkenvullers, cassières en winkelpanden heeft. Vanuit het distributiecentrum wordt alles ingepakt en direct naar jouw voordeur gestuurd.

Veelgevraagde artikelen

Natuurlijk is shoppen bij Picnic niet allemaal Hosanna. In de digitale ‘schappen’ ligt van alles – van een wegwerpbarbecue tot snijbloemen. Maar ze hebben echt niet zoveel keus als de bekende supermarkten in onze stad. Bij Picnic verkopen ze vooral veelgevraagde artikelen. Die ene smaak chips waar jij gek op bent, maar die niemand anders lust, zul je hier dus niet snel vinden…

Picnic supermarkten

Nu openHele dag

Bekijk meer:supermarkten

Lees ook:

Dragonfruit

Een keer iets anders: boodschappen doen bij deze niet-Nederlandse supermarkten

"Wat eten we vandaag?" Het is een veelgestelde vraag in onze huishoudens en misschien ook wel één va...
  • Wil jij een 'Nieuw in Helmond' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Helmond.

adv.