Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voorpret: achter de schermen bij de bouw van trampolinepark We-Jump

Door Marleen Smits 23 mei 2018

Helmond krijgt in juni een trampolinepark met de toepasselijke naam: We-Jump. En voor wie denkt dat het alleen voor kinderen is: je kunt er ook terecht voor de perfecte work-out. “Tien minuten springen staat ongeveer gelijk aan een halfuur hardlopen”, aldus de enthousiaste oprichter Teun Spreeuwenberg. Wij gingen langs voor een rondleiding.

Teun was het liefst in maart al open gegaan, maar het liep iets anders. Hij had de bouw van het trampolinepark iets onderschat, waardoor de opening vertraagde.

“Nu is het een race tegen de klok, ik wil echt zo snel mogelijk open. Het trampolinepark zelf is eigenlijk al klaar, we zijn vooral nog bezig met het loungegedeelte.” In het pand, naast KidsPlaza, zat eerst een textielfabriek en dus stonden er drie grote silo’s binnen.

we-jump-helmond-013
De opengewerkte silo is nu voorzien van een schuimbak. Foto: indebuurt

Schuimbak

“Zo’n silo zie je nergens anders in een trampolinepark en we wisten meteen dat we er één wilden behouden. Dit is echt een uniek stukje van We-Jump geworden.” Teun brak de silo voor de helft af en koos een schuimbak voor de invulling. Daarna was het lastig om een goede leverancier te vinden. “De kunst was om een leverancier te vinden die wilde meedenken en het plan ook kon realiseren. Nu hebben we er een grote bak ingezet met van die schuimblokken waar je in kunt vallen. Vanaf de zijkant kun je erin springen en nieuwe tricks oefenen en dan toch een zachte landing hebben.”

Bootcamp

Teun werkte eerder bij een trampolinepark in Nijmegen. “Bij mijn vorige baan had ik heel veel ideeën, waar nooit iets mee werd gedaan. Dat vond ik zonde, want wat is het bijvoorbeeld voor moeite om een volleybalnet op te hangen? Nu kan ik gelukkig alles helemaal op mijn manier doen.” En dat doet hij dan ook volop. “Ik wil ook lessen organiseren door freerunners, of een soort bootcamp door fysiotherapeuten. Dat is een supergoede workout, dat doen ze bijvoorbeeld ook bij NASA.” Verder kunnen bezoekers ‘vrij springen’ en meedoen aan bijvoorbeeld trefbal.

Zo ziet We-Jump er nu uit. Foto: indebuurt

In z’n eentje

Teun heeft nog geen personeel gevonden. “Ik ben nog op zoek naar iemand die bijvoorbeeld de horeca kan regelen en toezicht kan houden.”

De opening van We-Jump staat gepland op 15 juni.

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Meer over We-Jump ontdekken?

We-Jump indoor speeltuinen

Gesloten12:00 - 21:00

2e Indumaweg 7, Helmond

Bekijk meer:indoor speeltuinen

Lees ook:

Mango Helmond

Nieuwe filiaal van Mango gaat binnenkort open!

'Huh? De nieuwe Mango in de Elzas Passage zou toch al begin mei opengaan?' Dat dachten wij ook. Niet...
loro-blonyo-helmond

Loro Blonyo opent nieuw Indonesisch restaurant in het centrum

Eten bestellen voor je feestje is natuurlijk superhandig, maar soms wil je ook gewoon op je gemak na...
date-hand-vasthouden

7 x dit kun je doen met je date in Helmond

YES, je hebt een date! Spannend, vooral het bedenken wat je godsnaam met z'n tweeën moet gaan doen. ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Helmond' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Helmond.

adv.