Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Helmond: restaurant De Beren opent in het Burgemeester Geukerspark

Door Marleen van Amstel-Smits 5 december 2019

Meer horeca in de stad? Komt eraan! Een onderdeel van het nieuwe Burgemeester Geukerspark (voorheen Havenpark) in Helmond is een horecapaviljoen. En inmiddels is bekend welk restaurant hierin komt: restaurant De Beren.

Het paviljoen komt in het zuiden van het park, aan de kant van het Havenplein. “Het ontwerp van het horecapaviljoen is eenvoudig maar krachtig. Het paviljoen wordt gevormd door twee gesloten volumes en een groot overstekend dak. Tussen de volumes komen grote glaspartijen, zodat je van beide kanten wordt uitgenodigd naar binnen te komen”, meldt de gemeente.

Horecaketen

Volgens het ED opent dus restaurant De Beren een vestiging in het pand. Wat je precies mag verwachten van deze zaak? Misschien ken je de horecaketen uit andere steden: er zijn meer dan vijftig vestigingen in heel Nederland, waaronder in Tilburg, Den Bosch en Breda. Het bedrijf maakt een ware opmars in het land, want binnenkort komen er nog een paar zaken bij.

Afhalen

Bij veel restaurants van De Beren kun je niet alleen terecht om aan te schuiven, maar ook om gerechten af te halen of te laten bezorgen. Of dat in Helmond ook mogelijk zal zijn, is nog niet duidelijk. Benieuwd naar het interieur? Check deze foto’s van onze indebuurt-collega’s uit Den Bosch.

Planning

Leuk en aardig, maar je wilt natuurlijk vooral weten: ‘wanneer kan ik hier gaan eten?’ Nou, dat duurt nog wel eventjes. De bouw van het paviljoen start in september 2020 en zal zo’n acht maanden in beslag nemen. Naar verwachting kun je vanaf mei 2021 terecht voor een hapje en drankje.

Tekst loopt door onder de foto

Het wooncomplex in het Burgemeester Geukerspark.

Woontorens

Behalve het horecapaviljoen, komen er meer gebouwen in het Burgemeester Geukerspark. Het gaat om drie woontorens met in totaal 65 woningen. “Het ontwerp kenmerkt zich door organische lijnen en veel ruimte voor groen. Zo gaan de gebouwen op in het park en vice versa”, aldus de gemeente Helmond. De verkoop van de woningen start begin volgend jaar. Het bouwbedrijf wil eind 2020 beginnen met het bouwen en de torens moeten dan medio 2022 klaar zijn.

Lees ook:

olaf-christel-helmond

Deze Helmondse zaken zijn de gemeentewinnaars van de Horecaprijzen

De prijswinnaars van de Nederlandse Horecaprijzen 2019 zijn bekend! Helmond heeft twee gemeentewinna...
Panache Helmond

[VIDEO] Sneak preview: de nieuwste horecazaak van Helmond opent woensdag

Helmond is een nieuwe horecazaak rijker. Woensdag opent Panache de deuren aan de Markt, in het pand ...
vuurwerk-afsteken-helmond

Knallend 2020 in: 7 x de vetste feestjes met oudjaar in Helmond

Als je naar een nieuwjaarsfeestje ergens in Helmond wilt, is het verstandig om niet te lang te wacht...
  • Wil jij een 'Nieuw in Helmond' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Helmond.

adv.