Lintjesregen? Lintjesstorm! Deze 20 Helmonders kregen een onderscheiding

Door Marleen Smits 26 april 2019

Paraplu bij de hand? Hier is de Helmondse lintjesregen. Wat zeggen we?! Een ware lintjesstorm ging er over de stad! Het heeft Zijne Majesteit behaagd dat deze twintig stadsgenoten een lintje hebben gekregen. Stuk voor stuk toppers!

Pagina 1 / 20
⟵ swipe swipe ⟶

Theo van Beek

492A5282dhr.van Beek
Foto: Knoops Fotografie

Theo van Beek (72) is al 15 jaar penningmeester van van buurtvereniging Torenakkers. Verder is hij betrokken bij Het Kasteel van Sinterklaas, de stichting Wielerevenementen Stiphout en het gemengd koor Euphonia Aarle-Rixtel.

Fred Bijsterveld

492A5336dhr bijsterveld
Foto: Knoops Fotografie

Fred Bijsterveld (71) is sinds 2009 vrijwilliger bij de stichting Helmond City Events en sinds 2011 bij Helmond Marketing.

Walter Clarijs

492A5357dhr clarijs
Foto: Knoops Fotografie

Walter Clarijs (68) is regent bij de stichting Onze Lieve vrouw van Binderen, penningmeester bij Vereniging Senioren Harmonie Helmond, vrijwilliger bij c.v. Oranjebuurt en chauffeur/voorlezer van de voorleesbus bij de bibliotheek.

Trees Clarijs-Gondrie

492A5353mw.gondrie
Foto: Knoops Fotografie

Thea Clarijs-Gondrie (68) is vrijwilligster bij Het Kasteel van Sinterklaas, de bibliotheek en ROC ter Aa. Daarnaast is ze bestuurslid bij wijkraad Stiphout-Warande.

Willy Corstens-Habraken

492A5390mw corstens
Foto: Knoops Fotografie

Willy Corstens-Habraken (76) doet de boekhouding bij de stichting Gehandicapten Overleg Helmond en ze verzorgt de administratie bij voetbalvereniging HVV Helmond.

Hans Deelen

492A5284dhr deelen
Foto: Knoops Fotografie

Hans Deelen (70) heeft verschillende functies binnen voetbalvereniging Stiphout Vooruit. Verder was hij jarenlang als vrijwilliger betrokken bij het Sint Antoniusgilde.

Tiny Hakimpour-Verhorevoort

492A5330mw hakimpour
Foto: Knoops Fotografie

Tiny Hakimpour-Verhorevoort (73) is al sinds 2000 als vrijwilliger verbonden aan de stichting Vluchteling als Naaste. Al veel langer, vanaf 1989, coördineert ze de schoonmaakploeg van de Edith Stein Parochie in de Rijpelberg.

Walthera Hoet

492A5232mw Hoet
Foto: Knoops Fotografie

Walthera Hoet (83) zet zich drie tot vijf dagdelen per week in bij het patiëntenvervoer van het Elkerliek ziekenhuis.

Ine van de Laar-Van Vijfeijken

492A5234mw. vijfeijken
Foto: Knoops Fotografie

Ine van de Laar-van Vijfeijken (62) is bestuurslid van Groei en Bloei (afdeling Helmond), teamlid van de buurtpreventie De Rodes, verzorgt bloemversieringen bij Willibrordhaeghe in Deurne en is vrijwilligster bij het Vincent van Gogh instituut in Venray.

Jos Leenen

492A5300dhr leenen
Foto: Knoops Fotografie

Jos Leenen (69) is danser/vrijwilliger bij de Morrisdansgroep en daarnaast dirigent van het St. Jozefkoor. Hij is al vijftig jaar bezig met het muziekonderwijs in Helmond.

Anton van Lieshout

492A5237dhr van Lieshout
Foto: Knoops Fotografie

Anton van Lieshout (70) is voorzitter van de Houtse Kluppels, Mierlo-Hout Promotion en de Gilde Sint Antonius. Verder organiseert hij regelmatig kleine evenementen voor ouderen.

Cissie Maas

492A5394mw maas
Foto: Knoops Fotografie

Cissie Maas (66) is al sinds 1970 betrokken bij voetbalvereniging HVV Helmond. De laatste jaren is zij voorzitter van de vereniging. Daarnaast is ze sinds 2008 voorzitter van de stichting Homobelangen Helmond.

Avelien Meinardi

492A5291mw.meinardi
Foto: Knoops Fotografie

Avelien Meinardi (73) is secretaris van de Helmondse afdeling van GroenLinks en bovendien als vrijwilliger betrokken bij het vluchtelingenwerk van de LEV groep.

Arthur van Roermund

492A5405dhr roemund
Foto: Knoops Fotografie

Arthur van Roermund (67) was lange tijd werkzaam bij de Eindhoven Universitiy of Technology, waar hij zich bezighield met medische elektronica, draadloze communicatie en professionele meetapparatuur.

Eric Smeulders

492A5297dhr. smeulders
Foto: Knoops Fotografie

Eric Smeulders (63) is onder andere wedstrijdorganisator, onderhoudsman en bouwcoördinator bij handboogvereniging Houts Welvaren.

Maria Smit

492A5400mw.smit
Foto: Knoops Fotografie

Maria Smit (59) is de oprichtster van steunpunt MeshedUp. Deze organisatie komt op voor patiënten uit België en Nederland die tijdens een ingreep een kunststof matje, sling of bandje geïmplanteerd kregen en daar dagelijks veel last van ondervinden.

Manfred Spiller

492A5333dhr spiller
Foto: Knoops Fotografie

Manfred Spiller (77) werkt als vrijwilliger bij de afdeling patiëntenvervoer van het Elkerliek ziekenhuis. Daarnaast is hij vrijwillige technieker bij Vierbinden.

Frans Stienen

492A5401dhr stienen
Foto: Knoops Fotografie

Frans Stienen (66) kennen we als voormalig wethouder van de gemeente Helmond. Hij kreeg al eerder een Stadspenning en is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Leonie Vink

492A5326mw vink
Foto: Knoops Fotografie

Leonie Vink (60) is voorzitter van de vereniging van Gouden-Kruisdragers, taalcoach bij de LEV groepen en ze is betrokken bij Barbershopkoor Southern Comfort Barber Gals.

Berry Wijnen

492A5239dhr Wijnen
Foto: Knoops Fotografie

Berry Wijnen (80) is al vanaf 1995 redactielid van het blad Heemkundekring Helmont. Daarnaast zet hij zich in voor het behoud van het Helmonds dialect.

Check ook:

Lintje koninklijke onderscheiding

Zo maak je kans op een lintje tijdens Koningsdag in Helmond

Ken je iemand die absoluut een Koninklijke Onderscheiding verdient? Dan kun je diegene voordragen, z...
koningsdag-slingermarkt-helmond-019

Koningsdag 2019 in Helmond: programma, bereikbaarheid en andere praktische info

Nog eventjes en dan kunnen we ein-de-lijk onze mooiste oranje outfit uit de kast toveren voor Koning...
Vlag uithangen Koningsdag

Op Koningsdag de vlag uithangen? Dit zijn de regels

Heb je de Hollandse driekleur in huis en eventueel ook nog een oranje wimpel, dan hang je op Konings...
Pagina 1 / 20
⟵ swipe swipe ⟶

adv.