Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk feitje: zoveel miljonairs wonen in Helmond

Door Marleen Smits 2 juli 2019

Het gras is altijd groener aan de overkant. En dat komt soms omdat het gras onderhouden wordt door de tuinman, die meteen even de fontein en het zwembad schoonmaakt. Hoeveel Helmonders zwemmen er in het geld? Dat kunnen wij je vertellen.

Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek waar nieuwsgierige aagjes heel blij van worden, want wie wil nou niet weten hoeveel rijke stinkerds er in de buurt wonen?

Eén miljoen of meer

Uit de cijfers blijkt dat (in 2017) 115 duizend huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. De rijksten van het land wonen vooral in Laren, Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar. Maar een aantal miljonairs vindt Helmond net zo fijn als wij.

Minder miljonairs

In Helmond wonen 400 miljonairs, of althans: er worden 400 miljonairshuishoudens geteld. Dat is 1% van alle huishoudens die in onze stad wonen. Ter vergelijking: van alle gezinnen in Nederland heeft 1,5% een vermogen van meer dan één miljoen.

Tekst loopt door onder het kaartje

Eigen zaak

Lijkt het je wel wat, miljonair worden? Dan doe je er goed aan een eigen bedrijf te starten: acht op de tien kostwinners in een miljonairshuishouden heeft namelijk een eigen zaak. De helft van hun vermogen bestaat dan ook uit de waarde van aandelen in een eigen bedrijf en ondernemingsvermogen. Dus op naar de Kamer van Koophandel!

Lees ook:

Fun fact! Zoveel Helmonders worden er per dag geboren

Cijfertjes, wij houden ervan! En dan al helemaal als het over Helmond gaat. We zochten al eens uit w...

Zoveel honderdjarigen wonen er in Helmond

Je zal maar een taart met honderd kaarsjes mogen uitblazen…! In Nederland zijn er momenteel 2.189 me...

13 x Helmonders die hun outfit absoluut rocken

Na een rondje Instagram zijn we er maar weer eens van overtuigd: self-confidence is the best outfit....

adv.