Intertoys vraagt uitstel van betaling aan, Helmondse filiaal blijft voorlopig open

Door Marleen Smits 12 februari 2019

Toch niet weer een iconische zaak die verdwijnt uit onze winkelstraten? Intertoys heeft uitstel van betaling gekregen van de Rechtbank Amsterdam. De landelijke speelgoedketen heeft een filiaal in Helmond, dat voorlopig wél open blijft.

Intertoys heeft surseance van betaling aangevraagd vanwege de hevige concurrentie van online webwinkels, zo meldt het AD. “Op basis van een uitgebreide analyse komt Intertoys tot de conclusie dat een stevige herstructurering van de huidige organisatie nodig is.” Volgens de directie zijn er voorlopig geen gevolgen voor de winkels en het personeel en blijven de deuren van álle filialen in ons land gewoon open.

Intertoys in Helmond

In onze stad vinden we tegenwoordig nog maar één filiaal van de speelgoedgigant: aan de Havenweg. Voorheen had Intertoys ook een vestiging in de Elzas Passage (waarin eerder Bart Smit zat), maar die zaak is inmiddels weg. Daar komt binnenkort wel een nieuw bedrijf: kledingwinkel Norah.

Verkocht door Blokker

Intertoys werd eind 2017 door Blokker verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Kort daarvoor maakte Blokker nog bekend dat de andere speelgoedformules Bart Smit en Toys XL verder zouden gaan als Intertoys.


Meer over ToyChamp ontdekken?

ToyChamp cadeauwinkels

Nu gesloten09:30 - 21:00

Havenweg 26, Helmond

Bekijk meer:cadeauwinkels

Lees ook:

Intertoys Elzas Passage Norah Fashion

Dit pand in de Elzas Passage is binnenkort niet meer leeg

Intertoys in winkelcentrum Elzas Passage is sinds december dicht en het pand is leeg. Alhoewel, we z...
Mawema Helmond

7 x deze zaken openen de komende tijd in het centrum van Helmond

Winkels komen en gaan, ook in Helmond. Wij lopen regelmatig door het centrum en zien dan een heleboe...

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.