Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze Helmondse buurten wordt heel vaak ingebroken

Door Marleen van Amstel-Smits 26 mei 2018

We hopen dat je het nog nooit hebt meegemaakt: een inbraak. Toch zijn er – helaas – heel wat dieven actief in Helmond. In 2017 werd er in Helmond in totaal 380 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Welke buurten het meest populair zijn bij dieven? Daar hebben we een overzicht van gemaakt.

Dankzij de AD misdaadmeter weten we nu dat Helmond op plek 17 staat van ‘onveilige gemeentes’. Hierbij gaat het niet alleen om inbraken (380 dus), maar ook om bijvoorbeeld mishandelingen (325), bedreigingen (275) en zakkenrollerij (76). Opvallend is hierbij het aantal overvallen. Vorig jaar waren dat er namelijk 11 en een jaar eerder nog 5. In de positieve zin springt het aantal straatroven eruit. Dat waren er 4, terwijl er in 2016 nog 24 straatroven werden gepleegd.

We zijn een stukje onveiliger geworden als je het vergelijkt met andere steden, want een jaar eerder stonden we nog op plek 22.

Meeste inbraken

Woon je in het gebied met postcode 5707? Dan heb je het niet best getroffen als het gaat om de inbraakcijfers. De politie heeft daar in totaal 82 inbraken (inclusief pogingen) geregistreerd. Dit gedeelte van de stad telt 4520 huishoudens en daarmee is de kans 1,8 procent dat er bij jouw thuis weleens is ingebroken vorig jaar. Het blijkt allemaal uit cijfers die we hebben verzameld op basis van gegevens van politie Nederland.

Minste inbraken

In welke wijken is de kans op een inbraak het kleinst? Dat zijn twee postcodegebieden, namelijk die van Industriegebied Zuid en die van de Rijpelberg en een stukje van Dierdonk. In dat laatste gebied werd 22 keer een inbraak gemeld, en in Industriegebied Zuid slechts 4 keer. Als we deze cijfers naast het aantal huishoudens leggen, zien we dat de kans op inbraak in deze delen van Helmond 0,4% is.

Bekijk op het kaartje hieronder hoe vaak er vorig jaar in jouw buurt is ingebroken.

Lees ook:

Fiets in Brandevoort de Veste

Is je fiets gestolen of weggehaald? Dit moet je doen

Je parkeert je fiets ergens, zet 'm op slot (of niet) en laat hem achter. Even later kom je terug, o...
gratis-of-goedkoop-parkeren-in-helmond

Gratis of goedkoop parkeren in Helmond? Hier kan het

Met de auto naar het centrum van Helmond; dat kan nog best lastig zijn. Er is een beperkt aantal par...
buxusrups-helmond

Advies: stop meteen met bestrijdingsmiddel tegen buxusrups

Weet je het nog? Aan het begin van deze maand schreven wij over die vervelende buxusrupsen die weer ...

adv.