Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huizenprijzen: ben je goedkoper uit in Helmond óf in de omliggende gemeentes?

Door Marleen Smits 16 juni 2020

Starters hebben heel wat centen nodig om een woning te bemachtigen en daarom vroegen we ons af: is het goedkoper om in Helmond óf in de omliggende dorpen een huis te kopen? We vergelijken de huizenprijzen. 

Om te beginnen kijken we naar de verkoopprijs in Helmond, aan de hand van cijfers van het CBS en het Kadaster. Helmonders legden in 2019 gemiddeld 286.800 euro neer voor een koopwoning. Dat was 19.700 euro meer dan een jaar daarvoor.

Duurder of goedkoper

Maar is het ook duurder dan de omliggende gemeentes? Zeker niet! In alle buurgemeentes ligt de gemiddelde verkoopprijs hoger dan in onze stad. Wat dat betreft kun je dus beter in Helmond een woning kopen.

Andere gemeenten

In Deurne is het ook nog best voordelig, als je het vergelijkt met de andere buurgemeenten. Daar betaal je ongeveer 298.000 euro voor een huis. Daarna volgt Geldrop-Mierlo (298.900 euro). Wanneer we naar de duurste gemeente kijken, springt Nuenen, Gerwen en Nederwetten er met kop en schouders bovenuit. Daar leg je zo’n 375.500 euro neer voor een woning. Op de tweede plaats komt Asten, waar je ongeveer 334.200 euro betaalt.

Landelijk

De gemiddelde verkoopprijs van Nederland is in 2019 is toegenomen tot 308.000 euro. De gemeente Bloemendaal is de duurste. Voor een bestaande woning werd daar gemiddeld 832.000 euro betaald. Delfzijl is the place to be voor relatief voordelige woningen: vorig jaar werd in deze Groningse stad gemiddeld 155.000 euro betaald. Volgens het CBS is dit de eerste keer sinds het begin van de meting (in 1995) dat de gemiddelde verkoopprijs boven de drie ton uitkomt.

In kaart

In het kaartje hieronder zie je de gemiddelde verkoopprijs van alle gemeenten in Nederland:

NIeuwbouwwoningen

Spiksplinternieuw: 7 x nieuwbouwwoningen in Helmond

Sommige mensen zijn echte geschiedenisliefhebbers en dromen van wonen in een monumentaal pand. Maar ...
Binnenkijken Romy 025 (1)

Binnenkijken bij Romy: ‘We houden van een industrieel interieur’

Romy Kersten en Luc Michielsen (allebei 24) wonen sinds kort in hun huis in de wijk Rijpelberg. In n...
brandevoort-de-veste-centrum-12-2

Starters in Helmond: zoveel spaargeld heb je nodig voor je eerste koophuis

Als je als starter op huizenjacht bent in Helmond, kom je er al snel achter dat een eigen zak geld e...

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.