Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Helmondse woonwinkel gaat weg: ‘Dit is het moment om te stoppen’

Door Marleen van Amstel-Smits 27 oktober 2020

Jammer: woonwinkel De Pruttelpot gaat eind dit jaar verdwijnen uit Helmond. Eigenaresse Truus Verspaget (60) runde haar zaak vijf jaar lang aan de Mierloseweg. “Ik blijf wel doorgaan met de webshop.”

Waarom Truus stopt met de fysieke winkel? “Dat is best een lang verhaal”, vertelt ze. “In dit pand heb ik altijd moeilijkheden gehad met de buren. Dat ging vooral over het recht van overpad aan de zijkant van het gebouw. De buren wilden niet dat we daar liepen, terwijl dat gewoon mocht.”

Drie rechtszaken

“Ze deden lastig wanneer iemand een scootmobiel parkeerde bij het pad en werden boos omdat we een kerstkrans aan de deur hingen.” De onenigheid tussen Truus en de buren liep volgens haar uit op drie rechtszaken. “Die wij alle drie wonnen. Als ik de moeilijkheden van tevoren wist, had ik nooit het huurcontract getekend.”

Reactie van de buren

De buren vertellen hun kant van het verhaal aan indebuurt: “De voormalige eigenaresse van het pand heeft onze rechten jarenlang met voeten getreden en Truus en haar man daarin meegenomen. Mevrouw Truus is vervolgens gedagvaard omdat ook zij en haar man zich nooit aan de regels van het recht houden. De drie rechtszaken zijn uit de duim gezogen. Ze is slechts eenmaal opgeroepen om zich te verantwoorden en heeft zich toen laten vertegenwoordigen door een gemachtigde. Uit deze middeling zijn geen winnaars naar voren gekomen.”

Opeens een andere eigenaar

Er waren nog een aantal andere redenen waardoor Truus besloot te stoppen met De Pruttelpot. “Ik kwam terug van vakantie en hoorde dat er opeens een nieuwe pandeigenaren was, zonder dat ik dat wist. Op zich niet erg, want de nieuwe eigenaren zijn prima en ze zorgden dat de buurproblemen verleden tijd zijn. Maar ik dacht toen wel: dit is het moment om te stoppen. Verder speelt ook mee dat de straat lang openlag door werkzaamheden en natuurlijk de coronacrisis.”

Uitverkoop

De Pruttelpot blijft nog aan de Mierloseweg tot het einde van het jaar. Tot die tijd houdt Truus een uitverkoop. Veel van de brocante en antieke kasten zijn in de aanbieding. “Niet alles, want er gaan ook wat kastjes mee naar huis voor de webshop.” Verder zijn ook een heleboel woonaccessoires in de uitverkoop.


Meer over Pruttelpot ontdekken?

Pruttelpot woonwinkels

Gesloten12:00 - 17:30

Mierlosweg 284, Helmond

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

Ballen golfterrein Helmond

Huh?! 5 x de meeste opvallende foto’s in Helmond van de afgelopen tijd

Regelmatig scrollen we op Instagram om mooie foto’s van Helmond te bewonderen. En soms denken we dan...
Het Helmonds Woordenboek

5 x interessante feitjes over het Helmonds dialect

Hillemòl siskewiet! Ons eigen dialect is hartstikke leuk. Omdat we zo verknocht zijn aan dit prachti...
Beeldjes Lambertushof (2)

Kersverse Helmonder? Deze 5 lifehacks maken je leven in Helmond een stuk makkelijker

Woon jij pas net in Helmond? Elke stad heeft een ‘gebruiksaanwijzing’. Zo ook Helmond! Deze lifehack...

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.