Helmondse treinstations krijgen een upgrade: dit gaat er veranderen

Door Marleen Smits 12 maart 2019

Heel veel treinstations in Nederland krijgen de komende jaren een upgrade. Zo ook een aantal Helmondse stations. Jammer voor de bewoners van Brandevoort: daar verandert helemaal niets.

NS heeft voor ongeveer 200 stations een upgrade op het oog. Wat dat dan precies inhoudt? Dat verschilt per locatie. Sommige treinstations krijgen een ‘huiskamer’ waar je lekker kunt chillen en iets kunt eten of drinken. Helaas komt er in Helmond geen huiskamer.

Station Helmond

Het grootste station van onze stad, waar ook de intercity’s stoppen, wordt aangepakt. Een huiskamer kunnen we dus vergeten, maar NS bekijkt mogelijkheden om samen met lokale ondernemers een soortgelijke wachtruimte te realiseren.

’t Hout en Brouwhuis

Bij de stations ’t Hout en Brouwhuis komen (vernieuwde) toiletten. Die upgrade staat gepland voor 2020-2021. Vooral handig: je kunt er vanaf dan contactloos betalen. Kleingeld kun je dus thuis laten. Eerder wisten we al dat er op deze stations watertappunten komen.

Brandevoort

Brandevoort krijgt geen watertappunt, nieuwe wc of andere verbeteringen. Zo vertelde een woordvoerder: “In Brandevoort staat geen stationsgebouw en daarom is er hoogstwaarschijnlijk geen waterleiding. In eerste instantie hebben we daarom niet voor Brandevoort gekozen, maar misschien dat er in de toekomst wel mogelijkheden zijn.”

Lees ook:

watertappunten-treinstations-helmond

Alle Helmondse treinstations krijgen een watertappunt op één na

Tweehonderd stations in Nederland krijgen voor het einde van 2019 een watertappunt. Ook in Helmond k...
Station Brandevoort

Helmonds mysterie: waarom hebben we vier treinstations?

Een treinstation op steenworp afstand is natuurlijk hartstikke handig. Helmond is koploper als het g...
trambaan-helmond-003

Vroeger gingen we met de tram op reis vanuit Helmond. Ja, echt!

Vier treinstations in Helmond. Dat is nog eens een luxe! Dat hadden we vroeger natuurlijk niet, maar...

Meer over

Nieuws

adv.