Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helmondse agenten in schok na overlijden collega: ‘We kunnen dit nog niet bevatten’

Door Marleen van Amstel-Smits 26 oktober 2020

Ontzettend droevig: een agent van Politie Helmond is zaterdagavond overleden tijdens zijn dienst. De 28-jarige man wilde, samen met een collega, een aangereden dier van de A270 bij Nuenen weghalen. Buiten hun politiewagen werden de agenten geschept door een automobilist die vanuit Eindhoven kwam. “Door diverse directe collega’s en overige hulpdiensten werd eerste hulp verricht, maar alle hulp mocht uiteindelijk helaas niet meer baten”, schrijft de politie.

De 35-jarige collega die ook werd geschept, moest gewond naar het ziekenhuis. Zondag mocht ze weer naar huis.

Net afgestudeerd

Het Helmondse politiecorps omschrijft de 28-jarige agent uit Asten als een politieman in hart en nieren. “Hij was onlangs afgestudeerd en wij kenden hem als een zeer enthousiaste collega die genoot van alles dat het politiewerk met zich mee bracht.”

Niet te bevatten

Politie Helmond schrijft verder: “Het Basisteam leeft erg mee met de familie en vriendin. We zijn erg geschokt door zijn overlijden tijdens de dienst en kunnen dit nog niet bevatten. Op het bureau in Helmond hebben we een stilteruimte ingericht waar collega’s een laatste groet en hun gedachten achter kunnen laten voor hem en zijn familie.”

Afscheid nemen

Agenten gaan op ‘gepaste manier’ afscheid nemen van hun collega. “Hij wordt nu al gemist. Hij zal zeker altijd in de gedachten blijven bij de collega’s van ons Basisteam. Meer woorden hebben we nu even niet… We will take it from here, brother in blue.”

Verdachte

De automobilist die de agenten aanreed, is een 36-jarige man uit Helmond. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake was van alcohol- of drugsgebruik. De man blijft verdachte en wordt verhoord over zijn betrokkenheid bij het ongeluk. De politie onderzoekt nog of de automobilist iets te verwijten valt.

Kaartje sturen

Wil je graag je medeleven tonen aan collega’s en familieleden van het slachtoffer? Dan kun je een kaartje of bloemetje sturen naar het politiebureau. Het adres is:

Politiebureau
Kasteel-Traverse 101
5701 NR Helmond

Meer over

112 Nieuws

adv.