Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heb jij een vraag of een idee voor jouw wijk? Ga online op de koffie bij de wethouder

Aangeboden door Gemeente Helmond 10 juni 2020

Ook in deze bijzondere tijden blijven Helmondse wethouders graag in contact met inwoners van de stad. Heb jij een vraag of juist een leuk idee voor jouw wijk? Doe dan mee aan een van de digitale wijkspreekuren. Dan spreek je direct met de juiste persoon én face-to-face. Da’s nog gezellig ook. Meerdere stadsgenoten gingen je al voor.

Helmondse wethouders denken heel graag met je mee bij het zoeken naar oplossingen voor problemen en antwoorden op je vragen. Ook brengen ze je als dat nodig is, in contact met mensen of organisaties die jou weer kunnen helpen om jouw idee te verwezenlijken.

Lees hieronder de ervaring van een Helmonder die deelnam aan een wijkspreekuur:

“Omdat ik al een tijdje verschillende plannen hoorde over de nieuwe invulling van ‘Veld 5’ van Rood wit’62 en TV ’t Lobke, wilde ik graag deelnemen aan het wijkspreekuur van de gemeente Helmond. Ik en mijn gezin wonen naast deze verenigingen. Op social media zag ik dat er de mogelijkheid was om rechtstreeks vragen te stellen aan de wethouder en ik dacht: ‘dit is mijn kans’.”

“Het online gesprek ging tussen de wethouder, de wijkadviseur en mij. Ik had mijn vraag al beknopt via de mail doorgegeven, waardoor zij al op de hoogte waren. Ik ben blij dat ik heb deelgenomen, want ik weet nu uit eerste hand wat de bedoelingen en plannen zijn. Ook heb ik mijn bezorgdheid kunnen uitspreken over het al dan niet onderhoud plegen aan de braakliggende velden, tot de nieuwe plannen daadwerkelijk goedgekeurd en uitgevoerd worden.”

Tekst loopt door onder de foto

Gemeente Helmond
Graphics wijkspreekuren: Gemeente Helmond

Dit zijn de geplande digitale wijkspreekuren

• Helmond-West: woensdag 24 juni van 18.30 tot 19.30 uur met wethouder Van Dijk;
• Brouwhuis & Rijpelberg: woensdag 24 juni van 19.00 tot 20.30 uur met wethouder Maas;
• Mierlo-Hout: woensdag 24 juni van 19.30 tot 20.30 uur met wethouder Dortmans.

Wil jij je aanmelden?

Wil jij je aanmelden voor één van deze spreekuren? Stuur dan een mail naar [email protected]. Vermeld in de mail: je naam, mailadres, aan welk wijkspreekuur je wilt deelnemen én laat even weten wat het onderwerp gaat zijn. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de Teams vergadering. Via deze link kun je deelnemen aan de online vergadering. Je kunt je aanmelden tot 17.00 uur op de dag van het spreekuur.

Andere wijk

Staat jouw wijk er niet tussen? Houd dan www.helmond.nl/wijkspreekuren in de gaten voor de bekendmaking van nieuwe data.

Check deze video van een wijkbewoner die naar een van de spreekuren ging om te sparren over haar idee:

Het idee van Angélique wordt werkelijkheid!

Wist je dat de wethouders regelmatig een inloopspreekuur houden in hun wijk(en)?! Zo kwam Angélique ook naar het spreekuur in Brandevoort om haar idee voor de wijk te delen. En met succes!! Benieuwd naar haar idee? Check het filmpje!!𝐇𝐞𝐛 𝐣𝐢𝐣 𝐨𝐨𝐤 𝐞𝐞𝐧 𝐠𝐨𝐞𝐝 𝐢𝐝𝐞𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐰𝐢𝐣𝐤?Ga dan naar www.helmond.nl/wijkgerichtwerken voor een overzicht van de wijkspreekuren in februari en maart. Het spreekuur is vrij toegankelijk, dus een afspraak maken is niet nodig!

Posted by Gemeente Helmond on Tuesday, February 4, 2020

 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Helmond. Meer over Gemeente Helmond ontdekken?

Gemeente Helmond gemeentediensten

Geopend09:00 - 12:00

Frans Joseph van Thielpark 1, Helmond

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.