Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze flitspaal in Helmond zorgde voor bijna 5.000 boetes in vier maanden tijd

Door Marleen Smits 15 oktober 2019

Zoef en flits! In het tweede kwartaal van dit jaar zijn er meer boetes uitgedeeld dankzij de flitspalen in Helmond dan in de eerste vier maanden. Dat blijkt uit cijfers van het CJIB. Wij vertellen je meer!

Van 1 mei tot en met 31 augustus 2019 zijn er maar liefst 19.113 boetes verstuurd ‘dankzij’ de flitspalen in onze gemeente. Dat zijn er 3.102 meer dan in het eerste kwartaal van 2019! Gemiddeld zijn het tegenwoordig ongeveer 160 bekeuringen per dag in Helmond. Dat zijn er dus een hele hoop…

Snelheidsovertredingen

De meeste boetes gingen naar automobilisten die het gaspedaal iets te hard indrukte. Het ging om in totaal 17.152 snelheidsovertredingen. De andere 1.961 bonnen waren voor bestuurders die door rood reden.

Meeste actieve flitspaal

Heb jij ook een bekeuring gehad? De kans is groot dat dit gebeurde op de kruising van de Europalaan en de Hortsedijk. Deze flitskast is inmiddels berucht en flitste maar liefst 4.942 keer in het tweede kwartaal. Ka-ching! Alle palen op de Europalaan samen waren trouwens goed voor bijna 12.000 boetes.

In heel Nederland

In totaal zijn in de eerste vier maanden van dit jaar 2.974.497 verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen, blijkt uit gegevens van het CJIB. Dat is een stuk minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 3.230.893 verkeersboetes opgelegd.

Lees ook:

Nieuwveld Helmond

Even opletten: werkzaamheden bij het Nieuwveld bij winkelcentrum De Bus

Goed om te weten: vanaf maandag 14 oktober zijn er werkzaamheden bij het Nieuwveld. De straat bij wi...
Julianabrug Helmond

Even omrijden: de Julianabrug in Helmond gaat twee weekenden dicht voor auto’s

Rijd je iedere dag over de Julianabrug tussen de Julianalaan en de Oostende? Dan moet je binnenkort ...
Olifantenpaadje Helmond

Olifantenpaadjes in Helmond: weet jij ze te vinden?

'Olifanten-wàt?!' Olifantenpaadjes zijn onofficiële paden die wij met z’n allen hebben gemaakt omdat...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.