Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een straat vol gebouwen in de steigers: dit gebeurt er allemaal bij de Noord-Koninginnewal

Door Marleen Smits 15 februari 2020

Wanneer je naar het centrum rijdt en over de Noord-Koninginnewal komt, valt het meteen op. Een heleboel panden staan in de steigers. Wat is er allemaal aan de hand? Wij leggen het aan je uit.

Het eerste bouwterrein dat je tegenkomt vanaf de Kasteel-Traverse zit op de locatie waar meubelzaak Dirks zat. Even verderop zien we hekken bij het pand waar ooit restaurant Charlee Browns Place zat. Als je nog wat doorrijdt, zie je het gebouw van onder andere Domino’s en kapperszaak Chique 4u en nog een stukje verder verrijst een compleet nieuw gebouw.

Zorgappartementen

Laten we beginnen bij de eerste plek. Het pand van voormalige meubelzaak Dirks ging vorig jaar tegen de vlakte. Wat ervoor in de plaats komt? Een appartementencomplex van de organisatie Acuut Zorggroep. Het gaat om 22 flats voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en dus zorg aan huis nodig hebben. Naar verwachting is het gebouw eind 2020, begin 2021 klaar voor gebruik.

Nieuw restaurant

Bij het pand van Charlee Browns Place staan bouwhekken. Al maandenlang wordt hier hard gewerkt voor de komst van een nieuw restaurant: Izumi. Het gaat om een sushizaak die eigenlijk al in 2019 wilde openen. Vanwege vertragingen ging dat niet. Wanneer je hier kunt smullen van de nigiri, maki en  sashimi is nog niet bekend.

Tekst loopt door onder de foto

Koninginnewal Helmond 005 (1)
Foto: indebuurt

Net in de steigers

Ook bij het gebouw van onder andere Domino’s en Chique 4u zien we van alles gebeuren. Het pand is omringd door steigers en er staan bouwhekken. Even navraag doen bij de kapperszaak. Een medewerker vertelt: “Volgens mij komen er nieuwe kozijnen of gaan ze schilderen.” Een reguliere renovatie, dus. Goed om te weten: de bedrijven op de begane grond blijven bereikbaar voor klanten.

Tekst loopt door onder de foto

Koninginnewal Helmond 004 (1)
Foto: indebuurt

Meer nieuwbouw

Tot slot zie je nog een ‘bouwpand’, vlak bij de Ameidewal. Hier komen zeven nieuwe appartementen onder de naam ‘Koninginnestaete‘. De bouwvakkers zijn al een heel eind: de binnenmuren werden eind januari geplaatst. Een opleverdatum is nog niet bekend.

Zijn er nog zaken waarvan jij je afvraagt: hoe zit dat?! Wat is de betekenis van een kunstwerk, waarom ziet een specifiek pand er zo uit of wat klopt er van een gerucht? Stuur ons je mysterie toe via [email protected], dan proberen wij een antwoord voor je te vinden.

Lees ook:

Zuid Koninginnewal Helmond

Even omrijden: Zuid Koninginnewal is de komende maanden eenrichtingsverkeer

Rijd je regelmatig van de Noord Koninginnewal richting de Kasteel-Traverse? Dan moet je de komende m...
Dirks meubelzaak

Helmonds mysterie: dit komt op de plek van meubelzaak Dirks aan de Zuid Koninginnewal

Eerder dit jaar ging 'het pand met het geveltje' aan de Ameidestraat plat. Het was onderdeel van het...
Station Helmond centraal

Jaloers: 7 x deze winkels willen wij ook bij station Helmond

Het gras is altijd groener aan de overkant. Voor Helmonders die regelmatig met de trein reizen is de...

adv.