Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doei Ciara, hallo Dennis: een nieuwe storm is mogelijk in aantocht

Door Marleen Smits 11 februari 2020

Het zijn pittige tijden voor fietsend Helmond. Hoewel storm Ciara ons land verlaten heeft, waait het nog steeds flink in Nederland. Het lijkt niet rustiger te worden: storm Dennis meldt zich. 

“De kans is groot dat we aankomende zondag 16 februari met zware windstoten te maken krijgen”, vertelt Jaco van Wezel, meteoroloog van Weeronline.

Regels voor storm met een naam

Op Vlieland en in IJmuiden waaide het in de nacht van maandag op dinsdag al flink. Het was een storm, maar zonder naam. “Samen met Ierland en Groot-Brittannië hebben wij een gezamenlijke namenlijst opgesteld. We geven alleen namen als het om een zware storm gaat, waarbij in minimaal één van de drie landen code oranje is afgegeven vanwege de wind. Dit was vannacht niet het geval”, licht Jaco toe.

Komt storm Dennis naar Nederland?

Dit weekend komt mogelijk wél een zware storm met een naam naar Helmond: Dennis! Wat is er al bekend? “De storm komt vanuit de oostkust van de Verenigde Staten, trekt richting IJsland en gaat door naar Groot-Brittannië. In het laatstgenoemde land hebben ze de storm de naam Dennis gegeven, maar of deze zondag ook naar Nederland komt en in welke mate is nog onzeker.” Jaco verwacht eind van de week meer duidelijkheid.

Weersverwachting Helmond

Hoe ziet het er de komende dagen uit in Helmond? Volgens de weersvoorspelling van Weeronline gaat het donderdag weer flink regenen: zo’n tien millimeter. De dagen daarna blijft het bewolkt in Helmond en zaterdag gaan opnieuw buien langskomen. Zondag wordt ongeveer 15 millimeter neerslag verwacht.

Dit is de weersvoorspelling van Forecast7:

 

Helmond Weer

Lees ook:

Storm Ciara Helmond 001 (1)

Winterstorm Ciara in Helmond: dit kun je doen bij stormschade

Het stormde in Nederland en niet zo’n beetje ook. Ciara – de eerste storm met een naam – raasde met ...
Didi Helmond

Het is definitief: Didi in Helmond gaat binnenkort dicht

Een donkere wolk hangt sinds een paar weken boven modewinkel Didi. Begin dit jaar werd de keten fail...
Station Helmond centraal

Jaloers: 7 x deze winkels willen wij ook bij station Helmond

Het gras is altijd groener aan de overkant. Voor Helmonders die regelmatig met de trein reizen is de...

Meer over

Nieuws Weer

adv.