Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit pand aan de Noord Koninginnewal krijgt een nieuwe invulling

Door Marleen Smits 8 oktober 2019

Dit pand aan de Noord Koninginnewal 28 is over een paar maanden niet meer leeg. Het HomeComputerMuseum sluit de deuren aan de Kluisstraat en verkast naar het gebouw op een steenworp afstand van het huidige pand.

De verhuizing is inmiddels gepland: op 1 februari 2020 opent het museum op de nieuwe locatie. Die ruimte is twee keer zo groot als waar het HomeComputerMuseum nu zit.

Ruimtegebrek

“Het eerste jaar ging nog goed met de ruimte, alleen in 2019 groeide de verzameling, kwamen er meer vrijwilligers en kwam de verkoop en reparatietak erbij waardoor er ook echt meer werkplekken nodig waren. Er moest uitgebreid worden óf een rigoureuze verandering van het museum. De keus viel op een verhuizing naar een groter pand, vooral vanwege de zichtbaarheid van de lokatie”, meldt het HomeComputerMuseum in een nieuwsbrief.

Sleutels in handen

De sleutels zijn al overgedragen, dus de verhuizing komt er al snel aan. In het nieuwe pand aan de Noord Koninginnewal mist het museum nog wel een paar dingen: er moeten extra stopcontacten en wanden komen en er wordt geïnvesteerd in LED-verlichting. “Natuurlijk proberen we de nodige sponsors te vinden om oplossingen te bedenken voor de materialen, maar we zullen er niet omheen kunnen dat het geld kost.”

Crowdfunding

Om alles te betalen, startte het HomeComputerMuseum een crowdfundactie om geld in te zamelen. In totaal is er €8.500,- nodig voor de verhuizing. Wil je een steentje bijdragen? Dat kan via deze pagina.

Lees ook:

homecomputermuseum-003

Helmonds museum maakt kans op een prijs van €10.000,-

€10.000,- euro winnen: dat zou nog eens lekker zijn! Het is de beloning voor de winnaar van de Braba...
Café de Engel Helmond

Het is niet meer stil aan de overkant! Hier verhuist café de Engel naartoe

Dat café De Engel weg zou gaan van de Markt 40, wisten we al. Nu weten we ook waar de zaak naartoe g...
Pakhuis Thuishaven (1)

Restaurant ’t Pakhuis is dicht en dit komt ervoor terug

Wanneer je nu bij de haven fietst of loopt, zie je dat restaurant 't Pakhuis is gesloten. Ook de web...

adv.