Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je zaterdag allemaal Pokémon GO-spelers in de stad ziet

Door Marleen Smits 11 januari 2019

Zie jij zo nu en dan in Helmond groepjes mensen met telefoons in hun handen, die lijken te kijken naar iets wat jij niet ziet? Nee, zij zijn niet gek geworden en jij ook niet, dat zijn Pokémon GO-spelers. Bij het kasteel en in het centrum bijvoorbeeld zie je ze regelmatig. En deze zaterdag (12 januari) zie je ze waarschijnlijk in grotere getale dan normaal, want het is Community Day. Gotta catch ‘em all!  

Pokémon GO, dat is toch die digitale game die een paar jaar terug ineens heel populair was? Klopt helemaal. Het is dan misschien niet meer zo’n bizarre rage als het toen was, er zijn nog steeds bijzonder veel spelers. En zaterdag dus nog wat meer dan normaal.

Vangen!

Zaterdag 12 januari houdt de maker van het spel, Niantic, weer een Community Day. Die dag is bedoeld om gezellig met elkaar, met vrienden, familie of spelers die je helemaal niet kent, door de stad te wandelen. En tijdens het wandelen natuurlijk toffe Pokémon te vangen.

Elke Community Day staat er een andere Pokémon in de spotlights en die wil je als speler die dag vangen. Dit keer is dat Totodile. Dat kan zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur. In Nederland dan, want het event wordt overal gehouden, elk land op zijn eigen tijd.

Lees ook:

kasteel-streetview-003

Deze mooie taferelen bij het kasteel zagen we op Google Streetview

Het kasteel is misschien wel de grootste toeristische trekpleister van Helmond en daarom gebeurt er ...
Kasteel Helmond

Gouwe ouwe: ‘Helmond’ stopt als live rollenspel

De satirische nieuwssite De Speld kwam vorig jaar met een bericht over Helmond. Hartstikke grappig e...
date-hand-vasthouden

7 x dit kun je doen met je date in Helmond

YES, je hebt een date! Spannend, vooral het bedenken wat je godsnaam met z'n tweeën moet gaan doen. ...

adv.