Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dicht tot 1 juni: zo zit het met de Helmondse scholen, horeca, kappers en sportverenigingen

Door Marleen Smits 25 maart 2020

De overheid kwam deze week met nieuwe maatregelen: alle evenementen en bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. Een hoop activiteiten in Helmond zijn daarom afgelast. Maar wat betekent dit voor de maatregel, waarbij werd besloten dat de horeca, kapsalons, scholen en sportclubs dicht moeten tot en met 28 april?

Veel Nederlanders gaven afgelopen dagen geen gehoor aan de oproep om zo min mogelijk de straat op te gaan. Stranden en parken puilden uit en dus greep de overheid in: alle evenementen en samenkomsten in Nederland zijn tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Dit betekent dat onder meer de halve marathon in Helmond en het bierfestival Beer, Burgers & Two Smoking Barrels niet doorgaan. Veel Helmonders hebben begrip voor de situatie ondanks dat ze er natuurlijk van balen.

Is alles in Helmond dicht tot 1 juni?

De aangescherpte maatregelen zorgden voor onduidelijkheid. Zo kregen we vragen binnen of dit betekent dat de Helmondse scholen, horeca, kappers, nagelstudio’s, schoonheidsspecialistes en sportverenigingen ook tot 1 juni dicht zijn. Dat is nu nog niet het geval: de Rijksoverheid meldt dat alle eerder genomen maatregelen vooralsnog gelden tot en met 28 april. Alleen het verbod op evenementen en bijeenkomsten geldt tot 1 juni.

Lees ook:

Koningsdag Helmond 2019 008

Deze evenementen gaan dus niet door in Helmond

Alle evenementen en samenkomsten in Helmond worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honde...

7 x opmerkelijke dingen in Helmond op Google Street View

Als de auto van Google weer is geweest, wéét je dat er gekke beelden worden vastgelegd. Zo ook in He...
kanaal-helmond

5 x deze dingen doet elke Helmonder op dit moment

Het is een gekke tijd: scholen zijn dicht, straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vr...

adv.